Patutul perfect pentru bebelusul meu

Printre cele mai frumoase momente din viata unei femei este aducerea pe lume a unui copilas, iar patutul trebuie sa fie un ajutor pentru mama.

Nu se compara nimic cu aceasta etapa din viata, iar pentru ca eu sunt deja mamica, am ales sa impart si cu voi cateva dintre lucrurile pe care le vreau bifate la urmatorul bebe.

Singurul regret din viata mea este acela ca nu m-am informat suficient pe timpul sarcinii.

Se zice ca o mama informata este o mama inarmata. Sunt constienta ca am facut cateva greseli in cresterea micutei mele, dar faptele s-au consumat.

Iar acum visez la momentul cand voi deveni a doua oara mama, atunci sunt sigura ca totul va fi perfect. Imi doresc asa de mult acest lucru incat am inceput inca de pe acum sa strang cat mai multa informatie.

Subiectele cele mai intens discutate sunt despre modul cum imi voi aduce pe lume urmatorul bebe, daca imi doresc sa alaptez si daca i-am pregatit deja camera. Pentru ca deja am o nastere prin cezariana si o alaptare esuata, imi doresc ca la urmatorul bebe sa fie diferit.

Cat despre camera celui mic … nu stiu ce sa zic, mi se pare doar un moft, pentru ca unui bebelus nou nascut nu poti sa ii oferi o camera in care sa stea doar el.

De aceea imi doresc ca inca din timpul sarcinii sa caut un patut pentru copii, care sa se plieze dupa pretentiile mele, care by the way nu sunt deloc putine.

Bebelusul are nevoie de multa atentie, iar daca voi reusi sa alaptez trebuie sa il tin cat mai aproape de mine, ceea ce este si recomandat. Asa ca m-am gandit sa comand unul dintre modelele de la Marvis. Aceasta firma construieste patuturi pentru copii, din lemn masiv de fag. Imediat ce am intrat pe site-ul lor, am observat ca sunt foarte atenti la detalii, ceea ce ma incanta.

Parca mi-au citit gandurile cand au realizat patutul Riana. Un patut la care visam inca de la primul copil. Construit in totalitate din lemn masiv de fag, slefuit foarte bine si vopsit cu o vopsea speciala, care sa nu afecteze sanatatea celor mici, acest patut este perfect.

Iar faptul ca are partea din fata culisabila si detasabila, este un patut destul de vandut. Cel putin pe mine m-ar ajuta enorm, pentru ca as putea tine patutul langa patul meu, astfel vom avea amandoi un somn linistit.

Inca decand vine bebe acasa, in toata casa gasim doar lucrusoarele lui. Dar patutul ales de mine are si un sertar in care pot aseza scutece si diverse chestii bebelusesti.

Ziceam eu ca e patutul perfect … am mai gasit tot pe acest site posibilitatea de a achizitiona saltea, lenjerie, un sistem de balansare, rotile dar si o traversa. Poate vi se par niste accesorii inutile, dar cel mic are nevoie de toata atentia pentru a avea un somn placut si odihnitor.

Marvis, ofera saltele ce nu provoaca alergii, datorita fibrei de cocos. Aceasta componenta a saltelei are mai multe proprietati decat m-am asteptat vreodata. Dupa ce am citit un pic despre aceasta, mi-am dat seama ca ar fi excelenta pentru patutul deja ales.

Ei bine, avem patutul si salteaua, dar dupa ce am aruncat un ochi pe categoria „lenjerie” am gasit modele cu o multime de piese care il vor proteja pe cel mic. Pe langa numarul  mare de piese, acestea sunt colorate fie cu diferite animatii, fie cu imprimeuri ce ne duc cu gandul la somn.

Noi, mamicile suntem uneori exagerat de protectoare, iar ca sa fiu sigura ca cel mic va fi in siguranta am ales o lenjerie din 9 piese, colorata in nuante calde cu pernute laterale ce imbraca complet patutul.

Unul dintre motivele pentru care am ales un set de lenjerie chiar de pe site-ul de patuturi, a fost acela ca toate lenjeriile sunt confectionate din bumbac. Cel mai recomandat material atat pentru adulti cat si pentru copii, un material care ne aduce doar avantaje, daca ne gandim ca are si proprietatea de absorbi orice urma de umezeala, dar este si extrem de placut la atingere, acest material este excelent pentru pielea bebelusului.

Pare ca patutul are tot ce ii trebuie, dar cei de la Marvis s-au gandit la toate situatiile, asa ca ne ofera un sistem de balansare, numai bun atunci cand sunt prea obosita.

Am impresia ca muncitorii acestui atelier inainte de a incepe sa construiasca, s-au pus atat in locul mamei cat si al bebelusului, asa se face ca nu le-a scapat nimic si totul este pus la punct.

Chiar daca avem o sarcina care nu ne permite sa colindam toate magazinele, asta nu inseamna ca cel mic nu o sa aiba conditiile necesare pentru un somn linistitor intr-un loc sigur.

Datorita tehnologiei din ziua de astazi putem achizitiona toate acestea doar cu un click, profitand de reduceri dar si de review-urile lasate de cumparatori pe site, care, chiar te ajuta atunci cand nu stii ce sa alegi.

13 comentarii la „Patutul perfect pentru bebelusul meu

  1. Și eu i-am cumpărat pătuț băiatului meu și nu a dormit în el decât o săptămână. Acum doarme in pat cu mine (are un an și o luna)

  2. Imi pare bine de cunoștința, nu stiut sigur daca am mai poposit la tine pe blog pana acum ☺️ Eu nu sunt la stadiul de căutat pătuțuri pentru copii (deși astept, sincer!), dar cand ti-am citit articolul nu m-am putut gandi decat la cat de bine mi-ar prinde mie un pat asa dragutel, cu baldachin si salteaua aia apetisanta, whoaa! :))

  3. Desi fie-mea n-a dormit decat vreo 6 luni in pat, am avut unul, genul clasic care era si singurul acum cativa ani prin magazine. Nu era atat de frumos si confortabil ca acestea, dar ne faceam treaba cu el in lipsa de altceva mai bun.

Lasă un răspuns