• Dupa mesele pline de sarbatori, am observat ca romani si-au facut un obicei sa mearga la mall-uri sa manance fast-food.

Eu, pentru ca sunt mai pretentioasa m-am gandit sa gatesc ceva simplu si gustos chiar la mine acasa.

O shaorma care poate fi mancata, fara probleme chiar si de un copil, daca nu ii puneti prea multa maioneza.

Puteti gati cartofii la cuptor, dar eu zic ca o data pe saptamana nu se intampla nimic daca mancam un cartof prajit corect.

De fiecare data cand am pofta de shaorma incerc aceasta reteta. O fac de cativa ani buni si este mult mai gustoasa decat cea de la fast-food.

Am incercat si pizza, kebab sau hamburger. Dar shaorma ramane in preferata noastra, fiind facuta cu ingredinte naturale, din propria gospodarie.

Ati facut vreodata shaorma in casa?

Uitati de ce am avut eu nevoie:

  • cartofi
  • piept de pui
  • castraveti murati
  • maioneza sau un galbenus crud+o lingura mustar+ulei
  • lipii (le puteti cumpara sau le puteti pregati acasa dupa reteta de aici)
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie.

Am inceput prin a toca pieptul de pui bucatele mici. L-am condimentat cu sare, piper si stropit cu zeama de la jumatate de lamaie.

L-am pus la inabusit in tigaie cu putin ulei si un pic de apa, cam 2-3 linguri de fiecare.

Cartofi curatati, spalati si taiati pai i-am pus la prajit, la sfarsit inainte sa ii iau de pe foc, le-am pus si sarea.

Intre timp am facut maioneza dupa reteta clasica. Daca va place cea din comert o puteti folosi pe aceea.

Lipiile cumparate le-am pus intr-o tigaie curata, incinsa, pentru cateva secunde pe fiecare parte. Dupa ce am taiat si castravetii, am inceput asamblarea. Am asezat prima data cartofi prajiti, maioneza, carnea si catravetii murati.

Am invelit toata shaorma in folie alimentara, ca in imagine.

Castravetii se pot inlocui cu varza proaspata tocata. Iar daca vi se pare prea grasa maioneza, puteti pregati un sos din smantana si usturoi. Toate variantele sunt la fel de gustoase.

Pofta buna!

Share: