Shaorma

  • Dupa mesele pline de sarbatori, am observat ca romani si-au facut un obicei sa mearga la mall-uri sa manance fast-food.

Eu, pentru ca sunt mai pretentioasa m-am gandit sa gatesc ceva simplu si gustos chiar la mine acasa.

O shaorma care poate fi mancata, fara probleme chiar si de un copil, daca nu ii puneti prea multa maioneza.

Puteti gati cartofii la cuptor, dar eu zic ca o data pe saptamana nu se intampla nimic daca mancam un cartof prajit corect.

De fiecare data cand am pofta de shaorma incerc aceasta reteta. O fac de cativa ani buni si este mult mai gustoasa decat cea de la fast-food.

Am incercat si pizza, kebab sau hamburger. Dar shaorma ramane in preferata noastra, fiind facuta cu ingredinte naturale, din propria gospodarie.

Ati facut vreodata shaorma in casa?

Uitati de ce am avut eu nevoie:

  • cartofi
  • piept de pui
  • castraveti murati
  • maioneza sau un galbenus crud+o lingura mustar+ulei
  • lipii (le puteti cumpara sau le puteti pregati acasa dupa reteta de aici)
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie.

Am inceput prin a toca pieptul de pui bucatele mici. L-am condimentat cu sare, piper si stropit cu zeama de la jumatate de lamaie.

L-am pus la inabusit in tigaie cu putin ulei si un pic de apa, cam 2-3 linguri de fiecare.

Cartofi curatati, spalati si taiati pai i-am pus la prajit, la sfarsit inainte sa ii iau de pe foc, le-am pus si sarea.

Intre timp am facut maioneza dupa reteta clasica. Daca va place cea din comert o puteti folosi pe aceea.

Lipiile cumparate le-am pus intr-o tigaie curata, incinsa, pentru cateva secunde pe fiecare parte. Dupa ce am taiat si castravetii, am inceput asamblarea. Am asezat prima data cartofi prajiti, maioneza, carnea si catravetii murati.

Am invelit toata shaorma in folie alimentara, ca in imagine.

Castravetii se pot inlocui cu varza proaspata tocata. Iar daca vi se pare prea grasa maioneza, puteti pregati un sos din smantana si usturoi. Toate variantele sunt la fel de gustoase.

Pofta buna!

34 de comentarii la „Shaorma

  1. Da,si eu fac shaorma acasa,ce imi place e sa amestec maioneza cu bucatele mici de castraveti murati,in rest o fac la fel! Noi iubim pizza facuta acasa!!!! O fac foarte des!

  2. Shaorma nu am încercat să fac acasă, deşi m-a tentat de câteva ori. Cu sigutanţă este mai gustoasă. Şi ce e cel mai bine, alegi exact ce vrei să pui în ea. La una făcută în casă, eu nu aş alege maioneza (nu îmi place deloc cea din comerţ), mai degrabă un sos alb făcut acasă. Dar cum spunea, shaorma făcută acasă o prepari exact pe gustul tău.

  3. si noi facem shaorma acasa cand avem pofta. este cea mai buna. Am mancat odata, cumparata de cumnatul meu, shaorma de la un local celebru in Bucuresti in materie de Shaorma. Mie nu mi-a placut. Cea de casa e cea mai buna.

  4. Multumesc pentru ingrediente ;aveam ceva dubii in ce anume sa folosesc ca sa pot face exact ca la shawormerie ;familia mea iubeste shaworma ;cred ca e un rasfat binemeritat intr-o Duminica dupa-amiaza .

  5. Si eu fac mereu shaorma acasa..vb acea..macar stiu ce mancam..eu fac fara lipie..doar la farfurie direct iar fetele il adora..

Lasă un răspuns