Papanasi pufosi

Astazi am gatit papanasi, aveam pofta de cateva zile de ceva dulce, pufos si gustos.

De fiecare data cand am astfel de pofte, iau la puricat cartea Jamilei. Descrie asa de bine modul de preparare incat nu ai cum sa dai gres.

Sa lasam vorbaria deoparte si sa va zic de ce aveti nevoie.

Ingrediente papanasi:

  • 500 gr branza de vaca bine stoarsa
  • 300 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 150 gr dulceata
  • 30 gr zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • un praf sare.

Am inceput prin a bate cele doua oua, am adugat branza, zaharul, sarea, bicarbonatul, esenta si faina si am amestecat pana am ajuns la un aluat lipicios.

Aluatul l-am lasat vreo 10 minute la odihnit. Intre timp, mi-am pregatit tigaia cu uleiul incins, dar si dulceata si smantana pentru decor.

Am format gogoselele, fara sa ma lipesc, cu ajutorul fainei. Atentie sa nu aiba gaura foarte larga, astfel incat biluta sa stea deasupra.

Dupa ce am dat forma si bilutelor, am inceput sa prajesc cate unul, pe fiecare parte cate 2, 3 minute la foc mic.

Dupa ce s-au rumenit bine, ii scoatem cu grija pe hartie absorbanta si incepem sa ii decoram.

Mi-am dorit sa fac poze cu fiecare pas, dar atunci cand ai o fetita tare curioasa de ce ai in lighean, nu mai reusesti. 🙂

Eu am avut o dulceata de capsuni, dar puteti folosi orice tip de dulceata, sau de ce nu frisca sau ciocolata.

Mi-au iesit sase papanasi, bineinteles ca nu am reusit sa ii fotografiez pe toti, nu am apucat.

Daca va doriti si voi cartea Jamilei, de pe care va asigur ca veti face numai bunatati, o gasiti aici

O carte in care gasiti atat deserturi cat si cele mai interesante mancaruri. Jamila a lansat deja a doua carte, pe care o voi achizitiona in curand.

Voi ce pofte aveti? Lasati copii sa va ajute la gatit?

66 de comentarii la „Papanasi pufosi

  1. Nu am gătit niciodată papanaşi şi nici nu am gustat vreodată.Pot doar sa imi imaginez gustul lor !Mă bucur că ați lăsat rețeta lor aici!Voi incerca!

  2. Super reteta abia astept sa o incerc si eu!Imi plac papanasii la nebunie dar nu am incercat niciodata sa fac…

  3. nu am facut niciodata papanasi,dar la cat de bine arata in poza ,mi s-a facut pofta si cu siguranta voi face si eu. multumim pt reteta si pt cat de frumos ati detaliat fiecare pas

  4. Ador papanașii! Mie îmi plac cu dulceață de vișine ca e dulce acrișoara și se combina bine cu smântâna.

Lasă un răspuns la Ana Anulează răspunsul