Ceafa de porc in crusta de miere

De cand m-am casatorit, experimentez fel de fel de mancaruri. Imi place sa gatesc si accept orice provocare.

Pentru ca ieri am primt un kilogram de miere de la Complexul Apicol Veceslav Harnaj, m-am gandit sa incerc sa combin carnea cu mierea.

Zis si facut. Iata ingredientele de care am avut nevoie:

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 5, 6 rosii cherry si vreo doua mari
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri mustar
  • 3 linguri miere de albine 100% naturala
  • Zeama de la o lamaie
  • Sare
  • Piper
  • Oregano

Bun. Dupa ce am pregatit toate ingredientele, m-am apucat de treaba.

Am curatat, spalat si taiat cartofii si ceapa.

Carnea am portionat-o in felii groase, aproximativ de 2 cm.

Am pregatit sosul din miere, mustar, sare, piper, oregano si usturoiul taiat rondele.

Ceapa, rosiile si cartofii i-am asezat rapid in tava, i-am condimentat cu sare si piper. Iar peste legume am asezat frumos, feliile de carne invelite in sosul aromatizat.

Am adaugat jumatate pahar apa si am stropit cu 2,3 linguri ulei.

Tava invelita cu folie de aluminiu am bagat-o la cuptorul preincalzit la maxim. Eu am gatit in cuptorul de la aragaz.

Dupa vreo ora am descoperit tava si am stropit carnea, cu zeama de lamaie.

Apoi am lasat preparatul in cuptor pana s-a gatit complet si s-a rumenit uniform.

Sincer, este prima data cand gatesc carnea in acest mod. Dar, se pare ca ne-a intrecut asteptarile.

Carnea foarte frageda, iar gustul era nici prea dulce, nici prea sarat… era perfect!

Noi am mancat in combinatie cu harbuz murat, nu ne mai puteam opri.

Absolut delicios!

Promit sa revin si cu o reteta de prajitura care sa contina acest ingredient minune.

De ce miere?

De vreo doi ani incoace ne indulcim cafeaua si chiar si prajiturile cu miere.

Mierea poliflora este preferata familiei, fetita mea o mananca goala ori de cate ori o vede.

Un produs care poate fi folosit cu succes atat in bucatarie cat si ca aliat in frumusete.

Mierea previne o multime de boli si chiar trateaza. Este perfecta atunci cand ai racit, pentru ca stimuleaza imunitatea.

Uimitor,nu? Tocmai din aceste motive, mierea nu lipseste niciodata din bucataria mea.

Voi cum va cresteti imunitatea?

In ce preparate folositi mierea de albine?

17 comentarii la „Ceafa de porc in crusta de miere

  1. Am făcut și eu odată coaste cu miere, cam cu aceleași ingrediente enumerate de tine. Au fost neașteptat de bune, ușor crocante dar fragede și, exact cum spui și tu, nici prea dulci, nici prea sărate. Mi-ai adus aminte de ele și acum am poftă! 🙂

      1. Mulțumesc! Data viitoare încerc rețeta ta, dar nu cu coaste. Și acompaniată carnea cu roșiile cherry, care-mi plac foarte mult. 🙂

  2. Eu incerc sa evit carnea de porc, dar arata genial si imi e pofta!!! Eu fac piept de pui cu miere. Un deliciu!

Lasă un răspuns la Ana Anulează răspunsul