Din seria „Ce mai mancam de post”, astazi am gatit verde.

Am ales sa inabusesc putina ceapa condimentata cu sare si piper, peste care am adaugat spanacul congelat, care a fost oparit si taiat de asta vara.

Dupa cateva minute la foc mic, am taiat doi catei de usuturoi si i-am aruncat in tigaie sa dea o aroma aparte spanacului deja gatit. Am lasat vreo cinci minute tigaia acoperita cu focul inchis.

Intre timp am spalat si curatat ciupercile si dovlecei. I-am gatit pe tigaia grill cu putina sare si acoperiti.

Salata am facut-o din frunze crete, ceapa, masline si dovleceii gratinati. Bineinteles asezonata cu putina zeama de lamaie si putin ulei, sare dupa gust.

Vara trecuta am pus spanac in gradina si de atunci il adaug in aproape orice mancare, este sanatos si satios.

Trebuie sa scriu neaparat si reteta de placinte cu branza de vaci, spanac si usturoi sau ceapa verde. Sunt absolut delicioase.

Iubesc spanacul proaspat alaturi de o rosie, o ceapa si o bucatica de telemea, toate taiate si stropite cu un pic de ulei si sare, formeaza o salata dementiala pe care o poti manca fara nimic altceva.

Cam asa a aratat micul dejun, de astazi, fiind zi de miercuri.

Voi ce pregatiti din spanacul congelat?

Ce mai gatiti de post?

Share: