Ce mai gatim de post

Din seria „Ce mai mancam de post”, astazi am gatit verde.

Am ales sa inabusesc putina ceapa condimentata cu sare si piper, peste care am adaugat spanacul congelat, care a fost oparit si taiat de asta vara.

Dupa cateva minute la foc mic, am taiat doi catei de usuturoi si i-am aruncat in tigaie sa dea o aroma aparte spanacului deja gatit. Am lasat vreo cinci minute tigaia acoperita cu focul inchis.

Intre timp am spalat si curatat ciupercile si dovlecei. I-am gatit pe tigaia grill cu putina sare si acoperiti.

Salata am facut-o din frunze crete, ceapa, masline si dovleceii gratinati. Bineinteles asezonata cu putina zeama de lamaie si putin ulei, sare dupa gust.

Vara trecuta am pus spanac in gradina si de atunci il adaug in aproape orice mancare, este sanatos si satios.

Trebuie sa scriu neaparat si reteta de placinte cu branza de vaci, spanac si usturoi sau ceapa verde. Sunt absolut delicioase.

Iubesc spanacul proaspat alaturi de o rosie, o ceapa si o bucatica de telemea, toate taiate si stropite cu un pic de ulei si sare, formeaza o salata dementiala pe care o poti manca fara nimic altceva.

Cam asa a aratat micul dejun, de astazi, fiind zi de miercuri.

Voi ce pregatiti din spanacul congelat?

Ce mai gatiti de post?

14 comentarii la „Ce mai gatim de post

  1. Spanacul, ca si alte legume congelate nu se decongeleaza. Eu ador spanacul congelat pentru ca ma scuteste de munca inutila. Fierb apa cu sare si cand clocoteste arunc direct ghemotacele de spanac in oala il las sa fiarba, apoi il strecor si-l las la racit. Pastrez o cana de zeama pentru la sfarsit. Intr-o cratita calesc ceapa si usturoi pun spanacul scurs si tocat dau cu lingura de cateva ori sa absoarba din ulei pun zeama si completez cu apa, il las sa palpaie nitel si la sfarsit de tot, frec 1-2 lingurite de faina cu lapte (ca pe ness) si-l pun in spanac, mai las cateva clocote si gata. Este piure de spanac, se mananca cu ou ochi. (cu carne nu fac pentru ca nu-mi place nici culoarea si nici gustul) Spor la treaba.Mâncarea de cartofi este săţioasă şi gustoasă

    Printre cele mai simple mâncăruri de post putem introduce şi mâncarea de cartofi, care se prepară foarte uşor.

    Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 linguri pastă tomate, 1 lingură ulei, 1 ardei gras, 2 morcovi medii, 2 cepe medii, patrunjel, dafin, sare, piper.
    Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei, la foc mic. Se adaugă puţină apă, după ce s-a prăjit puţin. Se taie ardeiul mărunt şi se adaugă peste ceapă. Următorii paşi pentru cele mai simple mâncăruri de post: mâncare de cartofi. Se curăţă cartofii şi morcovii, se taie bucăţele şi se pun în cratiţa cu ceapă, se adaugă apă caldă, sare, piper şi o foaie de dafin şi se fierb acoperit, la foc mic, până când apa scade. Când sunt aproape fierte toate legumele se adaugă pasta de tomate şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!

  2. Multumesc pentru ideile din acest articol! O sa imi gatesc spanac zilele astea :))) De obicei cand gatesc ma inspir din retele de pe acest site https://www.pastebaneasa.ro/ ,din greseala am dat peste el si nu cred ca a trecut de atunci o saptamana in care sa nu incerc ceva nou din pagina cu retete, au iesit minunat de fiecare data

Lasă un răspuns