Parenting: nevoile alimentare ale bebelusului în functie de varsta

  • Te pregatesti sa fii mamica sau tatic? Felicitari! Inseamna ca trebuie sa te documentezi din timp pentru a face fata cu usurinta nevoilor micutului tau.

Citeste despre ce nevoi alimentare va avea bebelusul tau, in functie de varsta:

  • De la nastere si pana la 3 luni61a2f741281cf19589760f00bfebf488

Este natural si, in primul rand, sanatos ca bebelusii sa ceara hrana zi si noapte. Ceea ce te poate surprinde, ca parinte, este cat de des i se face foame unui nou-nascut. Trebuie sa iti amintesti mereu ca greutatea unui copilas se va dubla pana cand va implini varsta de 5 luni, drept urmare are nevoie de multa mncarica pentru a creste in greutate intr-un ritm atat de accelerat. Este recomandat sa hranesti bebelusul doar atunci cand iti cere, deoarece aceasta il ajuta sa controleze si sa isi cunoasca propriile nevoi.

  • 359811b4ecd39178c0f07cb408d8e1e2De la 3 la 6 luni

De indata ce reusesti sa te acomodezi cu acest ritm intens, alaturi de foarte putin somn, totul se schimba din nou. La aceasta varsta, bebelusul va incepe sa fie distras in timpul hranirii, ceea ce va face ca cele 10 minute cu care te obisnuisei sa se transforme in 30. O solutie ar fi sa incerci laptele praf. Pe www.ElaptePraf.ro vei gasi diverse sortimente de lapte praf si hrana pentru bebelusi, adecvate primului an de viata. De asemenea, cel mai bine este sa astepti ca micutul tau sa implineasca 6 luni inainte sa ii schimbi alimentatia intr-una bazata pe mancare solida. Hrana solida inainte de aceasta varsta poate cauza copilasului probleme respiratorii sau infectii gastro intestinale.

  • De la 6 la 12 luni

In jurul acestei perioade, bebelusul va arata toate semnele ca este gata pentru hrana solida: se va ridica pe scaunelul pentru masa, va baga in gurita diverse obiecte si va privi cu mult interes membrii familiei in timp ce servesc masa. La noua luni, micutul va cere zilnic doua portii de hrana solida, dar si alaptare pe timpul zilei si noptii.

  • De la 1 la 3 ania2e025b30f2e129672b480a54ecc0b6c

Aceasta este o varsta care iti poate aduce multe frustrari tie, in calitate de parinte. Vei observa ca cel mic va refuza un anumit tip de mancare pentru o vreme, pentru ca apoi sa fie singurul fel pe care si-l doreste. Asadar, daca va refuza ceea ce ii oferi, nu incerca sa il fortezi sau sa te targuiesti cu el, ci ofera-i alimentul intr-o alta zi si, poate, preparat intr-un alt mod. Mai mult, tine minte ca acum nu mai este vorba despre un bebelus care isi tripleaza greutatea intr-un an, ci despre un copil mic, ce va lua doar cateva kilograme de la un an la altul.

In final, straduieste-te sa nu ii oferi copilasului tau mai mult decat isi doreste sa manance: el va sti mai bine ce si cat are nevoie.

21 de comentarii la „Parenting: nevoile alimentare ale bebelusului în functie de varsta

  1. Suntem si noi in perioada cand ba mananca ba nu mananca, este normal si eu o las in ritmul ei si ii respect perioadele astea

  2. Foarte bine documentat articolul. Sa stii ca eu n-am avut probleme cu fetita in ceea ce priveste mancarea. A mancat singuricas ce a vrut, cat a vrut si niciodata n-am fortat-o.

Lasă un răspuns