Ai copii? Inseamna ca gatesti.
Cum sa gatesti si sanatos si colorat?
Stai pe aproape, o sa iti povestesc despre un desert super-bronzat si super-delicios!
Nu am inteles niciodata prajiturile ca pandispanul sau checul, parca sunt paini pufoase, colorate, nu prea gustoase.
Totusi, am gasit o reteta care mi-a atras atentia datorita aspectului. Checul in trei culori, nu-i asa ca suna tentant, mai ales pentru cei mici?!
Mi-am pus pe masa de lucru toate ingredientele si am inceput distractia impreuna cu Adelina, altfel nu se putea.
Iata ingredientele necesare pentru un chec in 3 culori:
5 oua
8 linguri zahar
10 linguri faina
5 grame praf copt
5 linguri ulei
5 linguri apa sau lapte
1 lingura cacao sau karob + esente (eu nu am pus).
Optional:
2 linguri de branza de vaci
2 linguri nuci macinate
2 linguri stafide
Asa cum va spuneam mai sus mi-am dorit sa fie altceva, decat o paine pufoasa si dulce, asa ca am adaugat si ingredientele optionale.
Buuun. Pentru inceput separam de galbenus cele cinci oua. Albusurile le batem spuma cu patru linguri de zahar, peste care adaugam cinci linguri de faina, acestea vor fi incorporate cu o paleta, usor.
Asta a fost sarcina Adelinei, in timp ce eu am bautut galbenusurile cu alte patru linguri de zahar pana s-au deschis la culoare. Am adaugat apoi cele cinci linguri de ulei si cinci linguri de lapte dupa care am omogenizat putin. Au urmat cinci linguri de faina impreuna cu 5 grame de praf de copt (jumatate pliculet).
Daca am ajuns pana aici, urmeaza sa facem cea de a treia culoare. Luam din compozitia alba cinci linguri si din cea galbena patru linguri de aluat. Amestecam bine si coloram cu karob sau cacao dupa bunul gust.
Dupa ce ai pornit cuptorul pentru a se incalzi, amesteci compozitia neagra cu nucile, cea alba cu branza iar cea galbena cu stafide. Simplu ca „buna ziua”, nu?
In tava se vor aseza in aceeasi ordine, aluatul maro/negru uniformizat, apoi cel alb si ultimul cel galben. In functie de cat de bine este nivelata compozitia in tava, culorile se vor vedea frumos dupa coacere.
L-am copt la cuptor la 180 grade/ 45 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea. Adica dupa ce scoti scobitoarea din chec, aceasta trebuie sa fie curata, astfel iti dai seama ca aluatul este copt.
Daca nu va place asa „umplut” puteti sa il faceti fara branza, stafide sau nuci, de fapt aceasta este reteta originala de chec in 3 culori.
Pe cel simplu pitica meea nu il mananca, dar data aceasta i-a placut foarte tare inventia mea, si nu doar ei. 😉
Voi ce prajituri mai faceti pentru copii?
Cât de bine arata și cred că este și foarte gustos.
Vazusem combinatia de culori pe Instagram si chiar eram curioasa cum ai reusit sa le imbini asa frumos. Multumesc pentru reteta
Mi-ai făcut pofta de chec. Mâine tot este ziua mea liberă, voi intra in bucatarie un pic.
Nici mie nu-mi plac chestiile gen paine pufoasa si dulce. La mine de baza e crema. Dar checul asta al tau il voi face si eu. 🙂
Arata senzational. Am salvat reteta.
Minunate culori,minunata reteta
Și mama mea, când eram copii, ne făcea tot felul de dulciuri divers colorate și așa bune erau 🙂
Si eu mai pregatesc asa, dar nu de acum de mult timp.
Eu mai fac pentru nepoțica mea pancakes și brioșe!
Trecem printr-o faza in care am ajuns sa fac chec de 3-4 ori pe saptamana, deci o astfel de retetea e mai mult decat binevenita.
Doooamne ce bine arata. Mai ai???
Arata genial checul! ♥️ Cred ca e genial si cu niste nuca sau afine in interior.
Foarte faina reteta!
Arata super bine ❤️ cu siguranță o sa incerc și eu reteta
Foarte frumos ti-a ieșit,am salvat rețeta și am să o fac și eu prichindeilor mei❤