Chec in 3 culori un pic altfel

Ai copii? Inseamna ca gatesti.

Cum sa gatesti si sanatos si colorat?

Stai pe aproape, o sa iti povestesc despre un desert super-bronzat si super-delicios!

Nu am inteles niciodata prajiturile ca pandispanul sau checul, parca sunt paini pufoase, colorate, nu prea gustoase.

Totusi, am gasit o reteta care mi-a atras atentia datorita aspectului. Checul in trei culori, nu-i asa ca suna tentant, mai ales pentru cei mici?!

Mi-am pus pe masa de lucru toate ingredientele si am inceput distractia impreuna cu Adelina, altfel nu se putea.

Iata ingredientele necesare pentru un chec in 3 culori:

5 oua
8 linguri zahar
10 linguri faina
5 grame praf copt
5 linguri ulei
5 linguri apa sau lapte
1 lingura cacao sau karob + esente (eu nu am pus).

Optional:

2 linguri de branza de vaci

2 linguri nuci macinate

2 linguri stafide

Asa cum va spuneam mai sus mi-am dorit sa fie altceva, decat o paine pufoasa si dulce, asa ca am adaugat si ingredientele optionale.

Buuun. Pentru inceput separam de galbenus cele cinci oua. Albusurile le batem spuma cu patru linguri de zahar, peste care adaugam cinci linguri de faina, acestea vor fi incorporate cu o  paleta, usor.

Asta a fost sarcina Adelinei, in timp ce eu am bautut galbenusurile cu alte patru linguri de zahar pana s-au deschis la culoare. Am adaugat apoi cele cinci linguri de ulei si cinci linguri de lapte dupa care am omogenizat putin. Au urmat cinci linguri de faina impreuna cu 5 grame de praf de copt (jumatate pliculet).

Daca am ajuns pana aici, urmeaza sa facem cea de a treia culoare. Luam din compozitia alba cinci linguri si din cea galbena patru linguri de aluat. Amestecam bine si coloram cu karob sau cacao dupa bunul gust.

Dupa ce ai pornit cuptorul pentru a se incalzi, amesteci compozitia neagra cu nucile, cea alba cu branza iar cea galbena cu stafide. Simplu ca „buna ziua”, nu?

chec in 3 culori

In tava se vor aseza in aceeasi ordine, aluatul maro/negru uniformizat, apoi cel alb si ultimul cel galben. In functie de cat de bine este nivelata compozitia in tava, culorile se vor vedea frumos dupa coacere.

L-am copt la cuptor la 180 grade/ 45 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea. Adica dupa ce scoti scobitoarea din chec, aceasta trebuie sa fie curata, astfel iti dai seama ca aluatul este copt.

Daca nu va place asa „umplut” puteti sa il faceti fara branza, stafide sau nuci, de fapt aceasta este reteta originala de chec in 3 culori.

Pe cel simplu pitica meea nu il mananca, dar data aceasta i-a placut foarte tare inventia mea, si nu doar ei. 😉

Voi ce prajituri mai faceti pentru copii?

15 comentarii la „Chec in 3 culori un pic altfel

  1. Trecem printr-o faza in care am ajuns sa fac chec de 3-4 ori pe saptamana, deci o astfel de retetea e mai mult decat binevenita.

Lasă un răspuns