Sfaturi pentru alegerea unor hainute confortabile si sigure

Parintii adora sa ii imbrace pe cei mici in haine colorate si vesele. Insa este foarte important ca hainutele cumparate pentru copii sa fie nu doar frumoase, ci si prietenoase cu pielea acestora. Despre tot ce tine de acest subiect dar si alte infomatii pretioase, gasiti pe site-ul celor de la Ghindoc.ro. Sigur, pretul poate fi un indiciu ca avem de-a face cu o hainuta de calitate, insa ideal ar fi ca noi insine sa stim exact pe ce principii ar trebui sa punem o hainuta in cosul de cumparaturi. Fie ca alegem un magazin fizic, fie un magazin online de haine pentru copii, criteriile de alegere raman neschimbate.

De ce ar trebui sa tina cont parintii atunci cand aleg hainutele copilului?

Ne-am propus sa va usuram munca de cautare a unor haine de calitate pentru pitici. Lasam la o parte pretul care nu intotdeauna este cel corect, asa cum nu intotdeauna reflecta calitatea. Ne vom concentra pe acele aspect care pot avea influente asupra starii de sanatate a celui mic sau asupra confortului sau. Adica pe singurele care ar trebui sa conteze atunci cand mergeti la cumparaturi.

1. Materialul din care este confectionata haina
Indiferent cat de frumos ar fi un body, acesta trebuie sa fie confectionat si dintr-un material de calitate pentru a fi cumparat. Bumbacul ramane cea mai buna optiune, calitatile sale fiind incontestabile.
Pielea bebelusului trebuie sa respire, dat fiind faptul ca transpiratia poate provoca serioase probleme dermatologice. De aceea, o hainuta dintr-un material precum bumbacul va lasa pielea sa respire, evitand orice posibila problema.
Nu uitati sa verificati intotdeauna eticheta produsului pentru a vedea compozitia! De preferat este compozitia 100% bumbac, fiind cea mai sigura optiune. Si lana pura ar putea fi o alegere. Important este ca materialul ales sa aiba o textura moale, placuta la atingere, dar in acelasi timp sa fie rezistent.
Si ar mai fi bine daca s-ar respecta o norma igienica importanta: hainele noi se spala inainte de a fi purtate, fara exceptie! Nu ati vrea ca pe pielea bebelusul sa ajunga o hainuta care, aparent nefolosita, a trecut totusi prin cateva maini inainte de a fi cumparata.

2. Detaliile care fac mai usoara folosirea

Nu multi cumparatori se gandesc la acest aspect, poate, desi practica ii va sublinia importanta. Este vorba de acele detalii care usureaza procesul imbracare-dezbracare sau, dimpotriva, il pot transforma intr-un adevarat cosmar. In aceasta categorie intra:

• capsele din partea inferioara a costumaselor de tip body- Imaginati-va ce ar insemna sa schimbi scutecul de 5 ori intr-o zi, dezbracand de fiecare data copilul! Asa, doar deschizi capsele, schimbi scutecul si le inchizi la loc. Mai practic de atat nu se poate!
• gulerele mai largi, lejere- Orice copil se va teme de o haina stramta, care presupune efort la fiecare imbracare. Si la fel de bine stiut e faptul ca niciunui bebelus nu ii va placea sa ii fie turtit nasucul. Asa ca o varianta buna ar fi si capsele care se deschid la umeri.
• nasturii, sireturile, volanele din dantela, elemente decorative ce se pot desprinde – Toate aceste elemente enumerate trebuie evitate cu orice pret! Ele pot transforma o hainuta adorabila intr-un adevarat pericol. Nasturii sau anumite decoratiuni minuscule(pietricele, strasuri etc.) pot fi inghitite cu usurinta, iar sireturile si volanasele pot sugruma copilul. Oricum am privi lucrurile, consecintele pot fi tragice. Pentru a evita orice risc, hainutele simple, cel mult cu cateva capse pentru deschiderea la nevoie.

Care sunt accesoriile vestimentare necesare bebelusului si copilului mic?

Pe langa hainele propriu-zise binecunoscute, parintii mai pot cumpara si anumite accesorii vestimentare utile, cum ar fi:
• caciulitele – Desi multi parinti sunt impotriva infofolitului excesiv, un lucru necesar, aproape indiferent de anotimp, este caciulita. Bebelusul este destul de sensibil la diferentele de temperatura, asa ca o simpla caciulita din bumbac ar putea fi de folos. Oricum, nu trebuie sa lipseasca din geanta cu cele necesare atunci cand pleci la drum cu cel mic.
• sosetele si ciorapii – Sunt accesorii vestimentare de nelipsit, care asigura confortul celui mic si il protejeaza de frig.
• palariile – In special in sezonul cald, cand copilul trebuie protejat de razele UV in exces, palaria este un accesoriu absolut obligatoriu. O insolatie la aceasta varsta poate avea urmari extrem de neplacute.

Suntem curiosi sa ne spui intr-un comentariu cum alegi hainutele celui mic. Ajuta-ne sa completam lista si sa ii ajutam si pe alti parinti cu sfaturi!

30 de comentarii la „Sfaturi pentru alegerea unor hainute confortabile si sigure

  1. Eu am mers mereu pe prima impresie pe care mi-a lasat-o o haina la atingere. Daca era placuta, apoi cautam celelalte aspecte. Legate de calitatea produsului 😉

  2. Cat era micuta era putin mai complicat pana m-am dumirit eu cu numerele. Acum ma descurc si fac alegeri ok. Am cateva magazine pe care le frecventez, dar apelez si la magazine online

  3. Ma bucur ca nu am avut copii si n-am avut si asemenea stres. Sincer, nu cred ca mi-ar fi placut. Ma enerveaza copiii mici si cand ii vad la altii, dar sa fi fost eu cu unul ceas de ceas alaturi, sa ma urle la cap ore in sir… nu cred ca as fi avut vreodata rabdare… Dumnezeu a stiut ce-a facut cand nu mi-a dat nici macar sperante pt asa ceva.

  4. Fiind la al doilea copil mereu am încercat să iau numai hainute din bumbac pentru copii însă trebuie să recunosc ca am primit foarte multe hainute din alte materiale si cu croieli foarte rele.
    Mulțumim pentru articol este unul care să ajute mamicile și viitoarele mamicii.

  5. Eu ma ghidez dupa simtul tactil, in general, cum se simte materialul la la atingere. In ceea ce priveste culorile, poti vedea doar dupa cateva spalari cum se comporta, nu prea ai cum sa-ti dai seama din magazin.

  6. Ce faine par hăinuțele de pe site-ul Ghindoc. O să îl rețin pentru viitoare cadouri. Este important ca hăinuțele pentru cei mici să fie realizate din materiale de calitate.

  7. Noi am optat pe hăinuțe din bumbac…ușor de manipulat…fiind primul copil…cât mai simple și mai comode…nu am ținut cont de culori cu toate că este băiețel…daca a fost de o calitate buna am folosit și roșu și roz…😘

  8. Atunci cand fata mea era bebe nu aveam o astfel de paleta larga din care sa alegem, dar acest lucru avea si un plus, toate hainutele erau din materiale naturale fara pic de sintetic. Nu aratau ele prea atragator, dar erau comode si trainice.

  9. Foarte folositoare sfaturile, mai ales pt mamicile care sunt la inceput in „meseria” de mămica 😍😊

Lasă un răspuns