De ce nucile de caju si uleiul de cocos nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

„Pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de sare, zahar si grasimi”

Asa suna unul dintre mesajele care ruleaza zilnic pe micile ecrane si care ne atentioneaza ca trebuie sa avem grija de sanatatea noastra. Un mesaj care mie personal mi-a dat de gandit. Asa se face ca de mai bine de doi ani, mai exact de cand am nascut-o pe cea mica am incercat sa mananc cat mai sanatos, fara prea multa sare si prajeli,  dar am scazut si consumul de zahar.

Ce facem atunci cand organismul cere dulce?

Sunt convinsa ca nu sunt singura innebunita dupa ciocolata. Cu siguranta ai avut si tu momente in care ai mancat o ciocolata intreaga savurand-o pe deplin, iar apoi te-ai simtit vinovata sau ti-ai dat seama ca nu ai facut prea bine infulecand o bomba calorica plina de chimicale.

Pofta de dulce ne-o putem potoli si altfel, am descoperit de curand nucile de caju care au o multime de beneficii atat pentru interior cat si pentru exterior.

Alunele de caju crude se lasa la hidratat timp de 2-4 ore, dupa care se strecoara si se  blenduiesc pentru a fi folosite in smoothie-uri sau in prajituri. Eu am facut un mini cake din biscuiti de ovaz, frisca vegetala si caju blenduit cu miere si capsuni.

Sincer nu ma asteptam sa fie asa tasty, nucile fiind crude… dar, rezultatul final m-a dat pe spate. Combinatia de ingrediente a fost perfecta si am reusit sa fac un desert fara coacere super delicios, pe care l-am mancat imediat. Si ce sa vezi, am bifat deodata trei lucruri :

  • mi-am satisfacut pofta de dulce,
  • m-am simtit satula fiind un desert destul de satios,
  • am avut sentimentul acela de multumire ca am mancat ceva sanatos fara sa astept consecintele. 😉

Caju a devenit prietenul nostru in scurt timp, pentru ca ne ofera nenumarate beneficii cum ar fi:

  • ajuta la intarirea sistemului cardiovascular si previne bolile inimii,
  • contribuie la buna functionare a sistemului nervos,
  • combate radicalii liberi,
  • mentine pielea tanara si sanatoasa,
  • te scapa de insomnii,
  • te pot ajuta sa slabesti,
  • pot preveni formarea pietrelor la fiere,
  • ajuta la sanatatea oaselor.

Pe lista de cumparaturi am inclus o gramada de astfel de superalimente cum ar fi: uleiul de cocos, lintea, semintele de Chia, dar si cele de in sau de dovleac, fructele deshidratate la noi se numesc „bobo”, sotul e fan inrait al berii de ghimbir, iar pitica adora rondelele din orez expandat cu glazura.

Va spuneam ca nici uleiul de cocos Sanovita nu lipseste din bucataria noastra pentru ca il folosim la prajituri, dar este si aliatul meu in frumusete. Iata cateva dintre beneficiile acestui produs:

  • hidrateaza pielea,
  • diminueaza ridurile,
  • se poate folosi ca si demachiant,
  • este un lubrifiant natural,
  • amestecat cu ulei esential de menta si bicarbonat de sodiu rezulta o pasta de dinti naturala,
  • impreuna cu uleiul esential de tea tree poate vindeca acneea,
  • in combinatie cu uleiul esential de Grapefruit te poate scapa de celulita,
  • ideal dupa epilare,
  • ofera o buna protectie solara,
  • folosit pentru masaj,
  • grabeste vindecarea degeraturilor,
  • ajuta la tratarea talpilor crapate etc.

Sanatatea este primordiala, iar mancarea este un factor ce ne poate mentine sanatosi sau ne poate imbolnavi imediat. Voi ce produse consumati cel mai des din gama Sanovita?

28 de comentarii la „De ce nucile de caju si uleiul de cocos nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

  1. Încă nu am cumpărat produse de la Sanovita,uleiul de cocos il folosesc de cv timp și este foarte bun!

  2. Eu ulei de cocos am mereu in casa chiar galetusa si il folosesc mai mereu, cel putin pentru piele zilnic 🙂

Lasă un răspuns