Depresia postnatala – cea mai GRAVA afectiune. Iata cum o poti depasi!

Depresia postnatala este o afectiune destul de grava, chiar daca unele persoane o privesc cu superficialitate. Acesta problema a devenit tot mai importanta in randul tinerelor mame, statisticile aratand ca procentul femeilor ce sufera de depresie dupa nastere este in crestere.
Intai de toate, ca orice afectiune, trebuie tratata beneficiind de ajutor specializat, insa sunt unele lucruri pe care le poti face pentru a scapa de tristetea aparuta in urma nasterii.

1. Este important sa te simti increzatoare si sigura pe tine.
Pe perioada sarcinii, corpul tau trece printr-o serie de transformari de natura fizica. Acest proces este unul obisnuit si nu trebuie sa te ingrijorezi daca, dupa nastere, corpul tau nu mai are acea forma de invidiat ca inainte. Trebuie sa inveti sa iti accepti si iubesti noul corp si sa il pui in valoare.
Chiar daca ai cateva kilograme in plus, nu trebuie sa te simti mai putin frumoasa si gratioasa, cum, de asemenea, nu trebuie sa porti haine nepotrivite varstei tale. Imbracamintea corespunzatoare te va face sa arati si sa te simti chiar mai bine decat inainte.
Pentru tinerele mame ce vor sa se simta atragatoare, Mamaboutique propune o gama de piese vestimentare destinate femeilor increzatoare. Alege varianta care te defineste cel mai bine, optand, spre exemplu, pentru articole precum camasi de alaptare care sa te puna in valoare si sa iti dea incredere in tine, dar care sa se adapteze si nevoilor nou-nascutului. Descopera si noua gama de sutiene destinate mamelor, accesand https://www.mamaboutique.ro/alaptare/sutiene-alaptare care faciliteaza alaptarea si care iti pun in evidenta trasaturile fizice.

2. Petrece cat mai mult timp in compania bebelusului tau.
Majoritatea femeilor au sentimentul ca micutul lor se afla in permaneta in pericol si, din aceasta cauza, li se accentueaza starea de stres si anxietate.
Este important sa petreci cat mai mult timp cu bebelusul tau, mai ales in primele luni de viata, sa ii cunosti reactiile si sa te familiarizezi cu nevoile speciale pe care le are un nou-nascut. Bucura-te de aceasta etapa unica si esentiala pentru o mama si stabileste, inca din primele zile, o buna comunicare intre tine si copilul tau, in acest fel, odata ce el va creste, ti se va diminua sentimentul ca are nevoie de ajutorul tau pentru ca se afla in permanenta primejdie.

3. Vorbeste cu cineva despre starile tale.
Pentru a-ti infrange temerile, ar trebui sa comunici mai mult cu persoane care, fie se afla in aceeasi situatie ca tine, fie au trecut printr-o imprejurare similara si au reusit sa o depaseasca. Comunicarea, in acest caz, te ajuta sa intelegi experientele altor mame si sa inveti din ele sau din greselile facute de acestea.

4. Nu te izola, descopera imprejurimile!
Chiar daca copilul tau are doar cateva saptamani sau luni, nu ar trebui sa te izolezi in casa pentru a avea grija de el. Poti la fel de bine sa petreci cateva ore de relaxare in parc sau intr-un alt mediu linistit si sa descoperi impreuna cu bebelusul tau imprejurimile. Aceste momente au rolul de a asigura comunicarea dintre mama si copil, dar totodata, te vor destinde si relaxa, atat pe tine, cat si pe micutul tau.

Aceste sunt doar cateva sfaturi pentru mamele ce traverseaza o perioada dificila in urma nasterii, insa, pe care, cu ajutor specializat, multa vointa si dorinta de a depasi acest moment, o pot remedia.

5 comentarii la „Depresia postnatala – cea mai GRAVA afectiune. Iata cum o poti depasi!

  1. Din păcate majoritatea femeilor trec prin așa ceva!Sa le dea Dumnezeu putere sa treacă peste!

  2. E important ca mama să fie constienta si sa ceara ajutor cand nu mai poate, nu e o rusine sa fii ajutat. Sotul si familia trebuie sa vada cele mai mici semne si sa o ajute sa isi revina.

  3. Am auzit ca este tare neplacuta aceasta depresie. Eu nu am avut o astfel de problema sau cel putin n-am constientizat-o si poate ca am trecut usor peste ea. Cert este ca nici macar n-am realizat, asta in cazul in care a fost ceva 🙂

Lasă un răspuns