Sfaturi si trucuri pentru amenajarea bucatariei

Bucataria este locul unde iti incepi si iti inchei ziua, indiferent ca servesti o cafea in fuga sau ca pregatesti cina, aceasta camera necesita un moblier practic, complex, usor de folosit, dar care sa nu ocupe prea mult spatiu inutil.

Alegerea mobilei se poate face foarte simplu daca tii cont de cateva sfaturi

Stabileste inca de la inceput unde vrei sa fie amplasata masa pentru servire, blatul de lucru, electrocasnicele, dar si dulapurile. Apoi vei putea calcula cu usurinta dimensiunea mobilei si numarul de corpuri.

Daca aveti o familie cu multi membri sau obisnuiti sa gatiti zilnic, optati pentru un blat de lucru cat mai mare, pentru ca procesul de pregatire a mancarii sa fie unul placut fara sa va chinuiti intr-o bucatarie minuscula in care abia va miscati.

Bucatarii la comanda Bucuresti tine cont de ceea ce iti doresti, asadar veti avea de ales intre pal melaminat sau MDF si o gama variata de culori vii sau reci, in functie de preferinte si de restul culorilor din incapere. Iar cei ce iubesc lemnul, pot comanda un mobilier din lemn masiv care imita fibrele lemnoase, nu ai cum sa nu iubesti o astfel de mobila.

De asemenea, este important sa faci un echilibru intre nuantele folosite pe pereti, faianta, gresie si mobilier. Culoarea pentru care vei opta trebuie sa fie neaparat una care sa te atraga, astfel incat sa vii cu drag in aceasta camera.

Pentru a evita situatiile neplacute in care nu toti invitatii au loc la masa, comandati inca de la inceput o masa mare care se poate plia si transforma intr-o masa mica pentru familie, asa veti putea economisi si spatiu.

Orice masa este si mai gustoasa daca este servita in familie, asadar, daca aveti copii sau planuiti sa ramai insarcinata, gaseste un loc si pentru scaunelul de masa al bebelusului.

In acelasi timp, stim cu totii ca cei mici vor fi atrasi de manerele dulapurilor, toata vesela va fi distrusa si ingredientele vor fi jucariile preferate ale copiilor. Ca si solutie va recomandam un mobilier fara manere, ce dispune de un sistem TIP-ON, foarte practic si elegant.

Imi amintesc de vorba mamei cand imi spunea ca ii place sa gateasca, dar sa aiba toate cele necesare, facand referire la alimente, dar si la aparatura, ustensile si bineinteles spatii de depozitare in care sa le aseze pe toate in ordine, ca mai apoi sa le gaseasca usor.

mobilier-bucatarie-standard-078-2804853461.jpg

Cu siguranta ti s-a intamplat sa ai musafiri neasteptati pe care sa nu stii cu ce sa ii servesti. Dar, pentru ca nu iti doresti ca acestia sa se simta jenati la tine acasa, invita-i sa bea o bautura pregatita chiar la barul amenajat in casa ta, precis ii vei surprinde. Intre doua pahare de bautura vei putea sa pregatesti si o gustare, daca vei amplasa barul pe langa bucatarie.

Atunci cand ai in plan amenajarea bucatariei trebuie sa te gandesti in primul rand la confortul intregii familii. Acesta este locul prin care treci de cel putin trei ori pe zi sau in care te vezi cu toata familia dupa o zi grea, asadar creaza-ti conditii propice.

In ultimul timp bucataria este locul preferat al celor ce te viziteaza, pentru ca si living-ul este situat in aceeasi camera, asadar inca un motiv pentru care sa iti faci pe comanda mobila mult dorita.

13 comentarii la „Sfaturi si trucuri pentru amenajarea bucatariei

  1. Super articolul, imi place tare mult bucataria din poze. Si eu as vrea ca a mea unde sa fie putin diferita, dar momentan e ok si asa

  2. În alegerea sau comandarea mobilierului trebuie ținut cont de spațiu și mă explic:
    concret, bucătăria mea este pe un spațiu destul de mic dar bine definit , organizat,
    separat, am un spațiu alocat pentru servit masa.
    În altă ordine de idei, mulțumesc pentru idei, subscriu la tot se spui în articol.

  3. Si noi trebuie sa renovam bucataria. Mobila e foarte veche si deja nu prea mai este utila. Foarte bune sfaturile tale.

Lasă un răspuns