Semnificatia lumanarii de botez

Lumanarea de botez reprezinta primirea luminii vesnice. Aceasta lumina poarta copilul botezat de la intuneric spre lumina, mai exact, aceasta are darul de a calauzi pruncul proaspat botezat de-a lungul vietii.

La fel ca si in cazul cununiei, lumanarea este indatorirea nasului. Dar, cum astazi sunt atatea modele minunate, alegerea lumanarii este floare la ureche.

Puteti opta pentru o lumanare personalizata acestea sunt de obicei fabricate din parafina si au lungimi diferite de 50, 40 sau 23 de cm.

Restul personalizarii se poate face foarte simplu pe site-ul celor de la Casa cu broderii, acolo va trebui sa scrieti toate detaliile ce le doriti pe lumanare. Prenumele copilului, varsta, data evenimentului, ce culori doriti pentru scris dar si pentru desen.

Lumanarile sunt personalizate pentru fiecare bebelus in parte, aceastea poate avea ornamente care sa se potriveasca cu tema petrecerii de dupa botez, cu sexul copilului sau cu ceea ce pare sa il atraga pe cel mic, de exemplu o meserie sau un personaj preferat.

De lumanarea de botez veti avea nevoie si a doua zi, atunci cand copilasul va fi scos din mir. Pe tot parcursul baitei lumanarea va trebui sa fie aprinsa, iar dupa terminarea ritualului, lumanarea se va stinge in tavan sau in tocul usii. Acum este momentul in care lumanarea va fi despodobita, elementele decorative se pot aseza in camera copilului, iar lumanarea trebuie pusa la loc de cinste, intr-un loc drept in care sa nu se deterioreze.

Indiferent ca este o personalizare pe dantela sau pe o inimioara de plus atasata lumanarii, aceasta va ramane o amintire vie, placuta, amuzanta, ce va va aminti cu drag de un eveniment atat de important din viata bebelusului.

Nasii de botez sau parintii spirituali, au ocazia de achizitiona un set ce cuprinde atat lumanarea de botez cat si o cutie de botez, la fel, personalizata asa cum va doriti. In cutie puteti aseza frumos toate lucrurile de care aveti nevoie pentru increstinarea copilului.

Cu siguranta finutul va fi rasfatat si impresionat de ceea ce nasii i-au daruit. Nici nu se concepe altfel, pentru ca finutul si nasii trebuie sa aiba o legatura stransa, sa se viziteze, sa se bucure de bine si sa se ajute la greu. Nasii de botez sunt a doua pereche de parinti ai copilului, asa ca acestia trebuie sa ii ofere dragoste neconditionata si sa ii fie alaturi la evenimentele importante din viata.

7 comentarii la „Semnificatia lumanarii de botez

  1. Cum îmi plac lucrurile personalizate, sunt întru-totul de acord cu tine.
    Ce să mai spun despre multitudinea de posibilități.
    Botezul este un moment important, simbolul lumânării și a tainei botezului sunt unice în viața fiecărui copilaș deci merită atenție deosebită.Arată superb!
    Mulțumim!

Lasă un răspuns