De ce recomand atat de mult cartile pentru copii

Ma uit in jurul meu si pot observa cu usurinta oameni in toata firea care vorbesc incorect, sa nu mai zic ca Facebook-ul este plin de greseli gramaticale, cu greu gasesti un text pe care sa il poti citi.

Asadar, de unde pornesc aceste greseli? De la faptul ca piticii nostri se afunda in tablete, telefoane, televizoare cu ecrane cat mai mari, acestea le capteaza atentia si ii limiteaza la culori frumoase si atat.

Acelasi lucru l-am observat si la Adelina, asa m-am hotarat sa scot TV-ul din casa si sa il inlocuiesc cu multe carti. Iar de atunci Libris ne este cel mai bun prieten.

De ce asa schimbare, daca toti copii se uita zilnic la televizor ea de ce nu ar avea voie?

Ei bine, in primul rand am observat cum ii oboseste ochisorii si dupa un control oftalmologic, am hotarat sa il excludem pentru o perioada ca sa nu ajungem la ochelari.

In al doilea rand, am putut vedea destul de rapid o schimbare in comportamentul fetitei mele. De cand nu mai este televizorul pe fundal, Adelina ma asculta, vorbeste cu mine, ne intelegem. Este creativa, se joaca, retine cantece, poezii si cel mai important ii place toata treaba asta, bineinteles, atata timp cat sunt si eu acolo.

20180925_1938471084893897.jpg

20180925_193607823732799.jpg

Vreau sa va arat cateva variante de joc in care puteti invata in timp ce va distrati cu cei mici. Ultima comanda de carti a fost alcatuita din:

  1. Carti de joc Montesori clasificare – culori. Un joc ce ii antreneaza pe cei mici sa recunoasca culorile.
  2. Triopuzzle – cuvinte simple. Al doilea pachetel de carti este recomandat copiilor de la 3 la 5 ani, fiecare puzzle este format din trei piese.
  3. 50 de jocuri de jucat in masina este un alt joc interesant pentru copii mai mari de peste 5 ani, pe fiecare jeton se gaseste cate o activitate.
  4. Povestea Punguta cu doi bani, eu am crescut cu acest tip de povesti si imi doresc ca si fiica-mea sa le cunoasca, asa ca la fiecare comanda luam si cate o poveste.
  5. Am mai ales si doua carti de colorat, una cu fructe si legume si cealalta cu alfabetul, asadar avem de lucru o perioada.

Voi ce carti le mai luati celor mici?

Care dintre propunerile mele v-a facut cu ochiul?

4 comentarii la „De ce recomand atat de mult cartile pentru copii

  1. Cam aproape toate mi-au facut cu ochiu…abia astept sa creasca si fetita mea mai mare si sa incepem distractia..deocamdata e obsedata de degetelul aratator al meu sau al sotului sai aratam pe carte si sa ii explicam ce vede..

  2. Si la noi televizorul merge putin spre deloc. Cartile sunt la putere. Celui mic incerc sa ii iau mereu carticele cu povesti scurte sau educative.

Lasă un răspuns