Izolatia termica sau cum sa economisesti caldura

S-a terminat caldura gratuita si a venit cea cu bani, cam asta este in gandul tuturor atunci cand toamna isi face simtita prezenta. Asa se face ca pe la inceputul lui octombrie toata lumea porneste centrala, face focul in sobe si incearca pe cat posibil sa pastreze caldura in casa.

Ei bine, nu prea ai cum daca nu ai casa izolata. Da, dupa cum ati ghicit astazi vorbim despre izolatia termica, mai exact izolarea peretilor casei cu polistiren.

Indiferent ca este vorba de interior sau exterior, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi care va vor ajuta sa realizati o termoizolare eficienta.

In primul rand, haideti sa clarificam doua aspecte, exista polistiren extrudat si polistiren expandat.

polistiren-extrudat-gias-xps-200.jpg

Polistirenul extrudat se poate folosi cu succes in cazul izolarii fundatiei atat la interior, cat si la exterior. De asemenea, datorita rezistentei, acesta este recomandat si pentru peretii subsolului sau la socluri. O placa de polistiren extrudat lasat in razele soarelui isi schimba culoarea, devenind „pala si prafuita“, dar nu-si va schimba simtitor valorile termoizolante.

polistiren-expandat-eps-80-equator-200.jpgDaca iti doresti sa izolezi fatada casei, atunci vei alege polistirenul expandat, deoarece va permite evacuarea vaporilor, prevenind astfel aparitia igrasiei. Acesta poate fi gasit sub forma de panouri cu grosime de la 1 cm la 20 cm. Iar cel mai recomandat ar fi sa-l folosesti pe cel cu o grosime de cel putin 10 cm pentru a face o investitie rentabila. Spun asta pentru ca la o izolatie de doi, trei cm nici nu vei indrazni sa te gandesti la mentinerea caldurii in casa, asadar, nu va zgarciti cand vine vorba de grosime.

 

Polistirenul este este in top atunci cand vine vorba de izolare, datorita pretului convenabil, dar si a eficientei ridicate. Este un produs usor de montat si usor ca si greutate, deci nu afecteaza in niciun fel structura casei. Pentru izolare mai aveti nevoie si de accesorii, dar si de adezivi, toate acestea le gasiti pe site-ul celor de la Polistiren online.

In concluzie, trebuie sa va spun, ca s-a demonstrat, ca o buna izolare poate reduce considerabil factura de la caldura. Asadar, izolati-va casele, nu sufletele!

Un comentariu la „Izolatia termica sau cum sa economisesti caldura

Lasă un răspuns