Momente de relaxare pentru mamici: importanta lor si cum sa profiti de ele

Atunci cand devii mamica, pe langa fericirea absoluta pe care o vei cunoaste, este posibil sa te simti coplesita de schimbarile din viata ta si, mai ales, de lipsa timpului liber, doar pentru tine.

Insa, pentru sanatatea ta psihica si pentru o buna stare de spirit, este important sa-ti rezervi macar cateva minute pe zi, in care sa te relaxezi si in care sa ai grija de tine. Astfel, vei putea face fata oricaror provocari si, mai mult de atat, poti evita riscul depresiei post-partum. Daca te pregatesti de marele moment din viata ta, este bine sa afli cum sa iti faci timp pentru tine si care sunt lucrurile care te vor ajuta sa te destinzi!

Descopera cum poti avea grija de tine chiar si dupa nastere

 1701_1_20150928151156In primele saptamani de viata ale bebelusului, cel mai probabil, clipele de singuratate vor fi cele in care trebuie sa faci dus. Profita de ele din plin! In locul unui dus scurt, alege o baie calda si bucura-te de liniste. Foloseste produse cu aromele preferate, pe care le gasesti aici, fabricate din ingrediente naturale ce au grija de pielea ta. Daca ai cada, iti poti amenaja un mini-spa chiar la tine acasa! Utilizeaza spuma de baie, aprinde lumanari si pune-ti o muzica relaxanta. Vei simti imediat cum presiunea si stresul dispar, chiar si dupa o astfel de experienta de numai 10-15 minute!

Masajul este o buna metoda de a te detasa, pentru cateva momente, de realitate. Inainte 481_1_20160304163637sa adormi, aplica uleiurile de corp de la SABON.RO singura sau roaga-ti partenerul sa-ti maseze spatele si umerii, dar si alte zone ale corpului. Organismul unei mame este solicitat foarte mult atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. De aceea, iti poti face un obicei inca de cand il porti pe cel mic in pantece de a-ti destinde muschii, iar acest lucru va avea un efect puternic si asupra psihicului tau. Trebuie sa stii, de asemenea, ca masajul talpilor este foarte relaxant si te va ajuta sa adormi mai repede si mai usor!

Un sfat foarte frecvent oferit proaspetele mamici este sa te odihnesti atunci cand cel mic doarme. Insa, in cazul in care nu simti nevoia sa dormi, poti citi o carte, poti urmari serialul preferat sau te poti ocupa de lucrurile importante pentru tine, pe care nu ai apucat sa le faci pana in acel moment!

pexels-photo-289237

In cazul in care ai posibilitatea, lasa-l pe bebelus cateva ore cu altcineva si organizeaza impreuna cu partenerul tau o dupa-amiaza in care sa faceti doar voi doi activitatile preferate! Puteti iesi la un film, la o cina sau chiar o plimbare in parc. Acest lucru va va ajuta sa va intariti relatia si sa va distrati ca pe vremuri!

O activitate care poate parea solicitanta, insa in realitate, te poate relaxa si te va ajuta sa iti reintri in forma este sportul. Nu trebuie sa vizitezi neaparat o sala de fitness, ci te poti misca chiar in casa ta! Incepe prin exercitii usoare de streching sau yoga si, usor usor, vei ajunge la altele mai complexe. In timpul activitatilor fizice, se elibereaza hormonii fericirii, ceea ce inseamna ca starea ta de spirit va fi vizibil mai buna si, in plus, vei simti ca faci ceva pentru tine si corpul tau!

Chiar daca nasterea unui copil iti va schimba total obiceiurile si stilul de viata, nu inseamna ca trebuie sa uiti de tine si de lucrurile care iti aduc bucurie! O mama fericita va creste un copil fericit, asadar, nu uita sa ai grija de tine, chiar si in perioadele aglomerate!

13 comentarii la „Momente de relaxare pentru mamici: importanta lor si cum sa profiti de ele

  1. Chiar simt uneori nevoia de a ma închide într-o camera, sa dorm vreo 24 de ore și sa ma întorc super odihnita, dar știu ca nu se poate, asa ca ma mulțumesc cu un răsfăț mic, o baie relaxanta, o masca faciala.

  2. La inceput nprogramul iti este complet dat peste cap pentru ca este acea acomodare unul cu altul. Cu timpul totul intra in normal si sa stii ca de multe ori, si eu, adormeam copilul si ma uitam la un serial sau preferam sa mai recuperez din orele de somn

Lasă un răspuns