Geanta, un accesoriu necesar si util

Rareori veți vedea o femeie fără geantă, de la pungi uriașe in care gasesti orice până la mici portmonee care dețin doar bani, chei, telefon, o geanta este un accesoriu esențial. Gentile de azi vin într-o gamă cu adevărat impresionantă de tipuri și stiluri și culori, dar cum am ajuns la acest accesoriu extrem de util?

1. Cele mai vechi timpuri

În societatea Egiptului Antic, era normal ca bărbații să transporte niște pungi ca niște gentute pe care să le poată lega în jurul taliei, să poarte diferite articole în ele.

2. Timpuri medievale

Timpurile medievale timpurii din Europa au văzut țăranii fabricând gentute sau saculeti mici pentru a putea transporta lucruri precum semințe și mici alimente de la piețe înapoi la casele lor.

3. Secolul al 14-lea

Gentile din secolul al XIV-lea  erau un accesoriu obisnuit folosit pentru a purta monede si, in acelasi timp, femeile bogate au inceput sa le poarte pur si simplu ca accesorii la evenimente.

4. Secolul al 15-lea

Interesant, geanta de mână tip Trussardi din acest secol era foarte des legata de căsătorie, cu o husă ornamentată prezentată unei mirese în ziua nunții ei. De asemenea, în această perioadă a fost la moda pentru cavaleri să poarte „poșete de vânătoare”.

5. Secolul al 18-lea

În timp ce hainele deveneau mai subțiri și mai simple, gentile începuseră să devină ceva mai mult decat simbol de modă. În Europa ele au fost numite „indispensabile”, ceea ce vă oferă o idee despre cât de populare au devenit ele.

6. Secolul al 19-lea

Progresele tehnologice din acest secol au văzut că geanta este fabricată dintr-o gamă largă de țesături într-o gamă largă de dimensiuni. Creșterea numarului de călătorii cu trenul a însemnat că oamenii vroiau o geantă de mână pentru a-și transporta obiectele de valoare în siguranță.

7. Începutul anilor 1900

Începutul anilor 1900 a văzut crearea servieta din piele și geanta de cumpărături din piele. Portofelele cu bretele scurte și gentile Dorothy au devenit un accesoriu esențial pentru orice femeie care și-a putut permite să cumpere.

Lasă un răspuns