Ce cautam cand inchiriem o masina?

Firmele de închirieri auto operează în mod similar companiilor aeriene, ceea ce înseamnă că trebuie să rezervați devreme și online pentru cele mai ieftine oferte. Rezervarea în februarie, comparativ cu luna iunie, poate reduce închirierea medie de două săptămâni cu un sfert din valoarea intregii chirii. Dacă doriți să rezervați călătoria pentru  vară, nu este prea târziu sa o faceti primavara, cu conditia sa nu mergeți catre o destinație populară.

Deci, ce ar trebui să cautați?

  • On-sau off-aeroport

Mașina de inchiriat Ford Mondeo care este foarte populara in cadrul acestor servicii de inchirieri auto,  va fi livrată de la un terminal al aeroportului sau implică o plimbare cu autobuzul într-un loc în afara terminalului? Firmele aflate în afara aeroportului tind să practice preturi mai mici, dar obținerea autobuzului poate fi greoaie, dar dacă faceți cercetari on line, puteți găsi firme care ofera aceleasi servicii pentru același preț. Cu excepția cazului în care faceți o închiriere pe termen lung, în cazul în care economisirea este semnificativă, clientiii ar trebui să rămână la aeroporturi.

  • Anulare

Încercați să găsiți o firma la care sa puteți anula gratuit până la 24-48 de ore înainte de ridicarea mașinii. În acest fel, veți obține o ofertă ieftină prin rezervare la începutul anului, dar puteți căuta din nou cu o  săptămâna înainte de a merge in vacanta oferte de ultimă oră.

  • Combustibil

În urmă cu câțiva ani, firmele de închiriere de mașini au introdus o politică referitoare la alimentarea cu combustibil – plătiți pentru rezervorul plin (de obicei la un preț umflat) atunci când ridicați mașina și o puteți returna cu rezervorul gol. Suna convenabil, dar adaugă un cost suplimentar, mai ales dacă nu veți merge departe și nu veți folosi rezervorul plin pe care l-ați plătit. Aceste politici s-au dovedit a fi atât de nepopulare în rândul chiriașilor care au returnat masina cu o jumătate de rezervor plin, incat cea mai recentă dezvoltare este politica de rambursare parțială. Cu aceasta, clientilor li se ramburseaza orice cantitate de benzina nefolosita minus o taxa de admin.

  • Soferul

Vreti să fiti singurul șofer? A avea un șofer reduce costul extrem de mare. Unele firme adaugă un al doilea șofer gratuit, altele taxează € 5 – 6 € pe zi, ceea ce se poate creste pretul final de inchiriere. De asemenea, șoferii cu vârsta cuprinsă între 21 și 25 de ani plătesc o suma in plus pe ziua de inchiriere.

  • Scaune pentru copii

Luați scaunele de mașină pentru copii cu dumneavoastră. Unele firme de inchirieri auto percep taxe mari pentru ca va ofera scaune auto pentru copii, in timp ce alte firme le ofera gratuit. Operatorii mai ieftini vor percepe o taxă modia pentru scaun auto de copil pe o perioadă de două săptămâni. De asemenea, nu puteți fi siguri de calitate și de potrivire, deci este mai bine să il folositi pe al dvs.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns