Budinca de tapioca – dulce sanatos

Astazi vorbim despre tapioca, ce este, cum o putem consuma si ce beneficii aduce organismului nostru daca este consumata frecvent.

Tapioca este un aliment hranitor, extras din partea fibroasa a radacinii de cassava. Acesta este un arbust tropical ce provine din Brazilia. La fel ca si cartoful in tara noastra, planta de cassava este un aliment de baza in regiunile tropicale.

Tapioca este o sursa sanatoasa de carbohidrati fara gluten, aceasta este tolerata foarte usor de organismul uman si este preferata celiacilor (celor ce au intoleranta la gluten).

100 de grame de produs contine 358 de calorii si o cantitate destul de mare de fier, dar si de calciu, acid folic, fosfor, potasiu, zinc, magneziu, vitamina B6, Omega 3 sau Omega 6.

Bobitele de radacina de cassava au un gust neutru si pot fi folosite atat pentru a prepara retete dulci, dar si sarate. Este prima data cand incerc acest aliment si am ales sa prepar o budinca de fructe cu lapte de orez si capsuni.

Mod de preparare 3 portii:

  1. Jumatate de ceasca de tapioca trebuie pusa la hidratat intr-o ceasca de apa timp de 20-25 minute
  2. Intr-un vas antiaderent am pus tapioca hidratata, doua linguri de zahar brun si 3 cesti de lapte de orez (se poate inlocui cu apa sau cu alt tip de lapte)
  3. Am lasat sa fiarba inca 20-25 minute sau pana cand toate bobitele au devenit translucide, timp in care am amestecat continuu pentru a nu se prinde de tigaie
  4. Dupa ce budinca s-a fiert, am pus-o in boluri mici, iar pe deasupra am pus capsuni amestecate cu putina miere.
  5. Se poate manca atunci calduta sau dupa ce se raceste, gustul este acelasi.

Este un desert usor de facut care poate fi adaptat in functie de ce fructe aveti prin casa. Tapioca este perfecta atat pentru adulti cat si pentru bebelusii de peste opt luni. Am incercat si varianta in care am fiert tapioca in apa, dar si varianta de decor cu ananas sau banana, toate sunt la fel de gustoase si satioase.

Consumata regulat, tapioca ne poate aduce o multime de beneficii:

  • Cresterea in greutate in mod echilibrat
  • Imbunatateste circulatia sangelui
  • Sustine sistemul digestiv
  • Poate preveni boala Alzheimer si diabetul
  • Ajuta la reducerea colesterolului
  • Protejeaza densitatea minerala a oaselor

Atentie! Niciodata nu consumati tapioca cruda! In ciuda tuturor beneficiilor, daca nu este gatita corect, tapioca poate fi otravitoare. Asadar consumati-o doar pe cea din magazine autorizate si cel mai important gatiti-o corect, mai exact pana cand toate perlele devin translucide.

Tapioca este un aliment genial si ma bucur ca am avut ocazia sa il incerc. Daca vreti sa-l incercati il gasiti pe Sano Vita la un pret accesibil.
Cu siguranta nu ne va lipsi din casa.

Voi ati incercat tapioca?

29 de comentarii la „Budinca de tapioca – dulce sanatos

  1. Sinceră sa fiu,nu am mai mancat tapioca pana acum,nici nu stiu cum arată 😂 dar,sunt sigură ca aceasta budinca este delicioasă. Mulțumesc pentru rețetă 😍

  2. De obicei mă feresc de alimentele pe care nu le cunosc. De tapioca am auzit, dar doar atât, numele ei 🙂 Mă bucur când citesc un articol care pe lângă rețetă oferă și informații clare și utile, pentru a înțelege exact ce ai în față și ce trebuie să faci.
    Mulțumesc mult! Dacă îmi voi face vreodată curaj, am să revin aici să urmez întocmai rețeta propusă. Pare delicioasă!

  3. Si băiețelul meu David Costin este fan Tapioca. Noi o fierbem in lapte de cocos și o servim cu mascarpone banana si scorțișoară

  4. Aoleu, Anca!!! Pana acum nu am mancat tapioca dar… daca are gustul precum arata preparatul tau… de-abia astept sa il mananc! Multumesc pentru recomandare!

  5. Am mai auzit de acest aliment, dar nu stiam exact ce este sau cum se mananca. Din ce am citit, seamana un pic cu chia. Chiar o sa fac si eu aceasta budinca😍

Lasă un răspuns la Oana D. Anulează răspunsul