De ce este necesara protectia muncii

Daca ati fost angajati sau ati avut practica la scoala, cu siguranta ati auzit despre protectia muncii.

Haideti sa vedem de ce lucratorii trebuie sa fie instruiti si care este cea mai buna varianta atat pentru anagajatori cat si pentru angajati.

In Romania, masurile de protectie si securitate a muncii sunt reglementate prin Legea securitatii si sanatatii in munca, dar si a normelor de aplicare a acesteia, norme de protectie a muncii, instructiuni specifice de securitate si sanatate in munca.

Asadar toate societatile comerciale sunt obligate prin lege sa isi instruiasca angajatii astfel incat sa le asigure conditiile necesare impuse de lege cu privire la Protectia Muncii.

Daca societatea este verificata si nu detine intreaga documentatie necesara pentru a instrui angajatii cu privire la activitatea pe care o practica, angajatorul poate fi amendat.

Serviciile de protectia muncii sunt realizate de obicei de catre un angajat certificat al societatii respective sau in cel mai bun caz de catre un serviciu extern abilitat de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

SmartFox este o firma cu o experienta de peste 10 ani. Consultanta acordata de angajatii si colaboratorii lor detin un portofoliu impresionant de firme in cadrul carora au identificat si evaluat rscurile de accidentare si imbolnavire profesionala.

Activitatea celor de la SmartFox nu implica doar munca de birou, acestia se deplaseaza si pe teren pentru o evaluare cat mai exacta.

De fapt acesta este primul pas pentru a obtine informatiile necesare de la fata locului. Urmeaza apoi etapa de analiza in functie de profilul activitatii desfasurate, astfel se vor stabili factorii de risc si nivelul de risc.

Asadar dupa o analiza completa, angajatii sunt instruiti si supravegheati de catre echipa serviciului extern pana cand obtin o functionare corecta a mecanismului. Apoi se vor realiza periodic verificari pentru a observa daca solutiile stabilite sunt respectate si functionale.

Indiferent de meserie, absolut toti lucratorii sunt expusi unor riscuri profesionale. Acestea pot fi limitate cu ajutorul unor masuri pe care angajatorul trebuie sa le ia si angajatul trebuie sa le respecte cu conditia sa fie in acord cu legislatia in vigoare.

Cand angajatii isi desfasoara activitatea in siguranta, angajatorul are de castigat. Voi ati fost instruiti la locul de munca?

12 comentarii la „De ce este necesara protectia muncii

  1. Si eu am o firma care se ocupa de protectia muncii la cabinet 🙂 ma simt mai linistita asa 🙂

  2. Mie mi s-a facut instructajul la locul de munca si chiar mi-a fost de ajutor.Chiar am aflat chestii interesante.

  3. Cu siguranta! Protectia la locul de munca este extrem de importanta. Foarte bine documentat articolul tau!

Lasă un răspuns