Jocul numerelor si carduri Montessori de la Libris – review

Zilele calduroase sau cele in care ploua torential sunt perfecte pentru activitati in casa. Chiar de la inceputul vacantei am terminat cateva caiete de lucrat, inclusiv pe cele de la gradinita.

Asa ca am revenit cu o noua comanda la Libris. De data aceasta am ales un set de carduri de la Montessori cu ustensile si unelte. Pentru ca Adelina se implica atat in treburile mele cat si ale sotului si este necesar sa stie cum se numesc unele obiecte.

Astazi le-am clasificat pe doua grupe, uneltele sunt destinate lucrului in atelier, iar ustensilele sunt perfecte pentru a pregati prajituri si ciorbite. Au mai ramas cateva obiecte ce ne folosesc la birou sau pentru ingrijirea personala.

Este un joc distractiv, dar mai ales educativ pentru ca pe spatele fiecarui cartonas exista o scurta descriere a obiectului respectiv si chiar denumirea acestuia in limba Engleza.

Aceasta colectie este destinata copiilor de peste doi ani, dar chiar daca Adelina face in curand patru ani nu le stia pe toate, dar le invatam. Noi avem si alte editii cu astfel de seturi si Adelina se joaca de fiecare data cu ele cu drag si ma bucur ca ii plac astfel de activitati.

Tot in aceasta comanda am inclus si jocul numerelor cu piese de lemn. Este un joc foarte simplu si interesant. Se pot face diferite joculete cu ajutorul carora cei mici vor invata numerele si chiar operatii de scadere, adunare, inmultire sau impartire.

Pe patratelele din lemn sunt vopsite numere si semnele necesare pentru a face operatiile matematice.

In acelasi joc regasim si betisoare colorate usor de manevrat. Ca sa nu ii plictisim pe cei mici putem sa folosim piesele acestui joc pentru a construi o casuta sau orice isi doresc ei, ideea este ca intreaga activitate trebuie sa fie distractiva pentru a-i atrage pe cei mici.

Deja am pus ochii pe alte produse la fel de interesante, asa ca stati aproape urmeaza o noua comanda pentru Adelina.

Cum vi se pare jocul cu numere? Dar cel Montessori?

20 de comentarii la „Jocul numerelor si carduri Montessori de la Libris – review

  1. Intotdeauna mi-au placut jocurile cand baiatul meu era mic. Cele aratate de tine sunt foarte faine si daca as avea copii mici in familie sigur le-as cumpara.

  2. Pare tare fain acest joc. Ma bucur ca la Libris poti gasi si jocuri educative pentru cei mici. 😍

  3. Foarte frumos! Mai ales cartonasele mi se par educative, daca au si varianta in engleza a cuvantului. De mic daca inveti o limba straina iti va fi mult mai usor cu ea dupa. 🙂

Lasă un răspuns