De ce sa alegi puzzle-urile de la Ravensburger

Cand vine vorba de puzzle-uri Adelina este mereu prezenta si asta pentru ca stie ca urmeaza sa petrecem timp impreuna, ne relaxam si drept bonus la sfarsit avem satisfactia aceea deosebita ca am reusit.

De-a lungul timpului am tot colectionat astfel de jocuri, unele mai simple, altele cu un nivel mai mare de dificultate si mi-am dat seama ca aceasta activitate aduce o multime de beneficii celor mici si nu numai.

Puzzle-urile dincolo de joaca

Pe langa distractia din timpul jocului rezolvarea puzzle-urilor are o multime de avantaje:

  • Coordonarea mana-ochi – copilul va face legatura intre ceea ce vede si ce atinge, iar creierul il va ajuta sa inteleaga informatiile.
  • Dezvolta abilitatile motorii fine si cele grosiere, prin miscarile scurte pentru a alege piesele si prin prinderea acestora in manute pentru a le aseza la locul potrivit.
  • Recunoasterea formelor si construirea imaginii respective antreneaza mintea copiilor si in scurt timp vor deveni mici experti
  • Rabdarea este o virtute pe care imi place sa cred ca o dobandim in timp, iar puzzle-urile contribuie si cumva o rasplateste prin imaginea de final care iti da o stare de victorie.

De ce recomand puzzle-urile Ravensbuger

Atat eu cat si Adelina iubim sa construim puzzle-uri, totusi sunt si cateva lucruri care ne enerveaza si ne strica cheful de joaca. In primul rand calitatea pieselor, ne plac cele cartonate, care nu se indoaie si care se impreuneaza bine intre ele. Si spun asta pentru ca rabdarea celor mici este oricum pusa la incercare de greutatea de a rezolva puzzle-ul si daca mai apar si dificultati in asamblare exista riscul ca piticii sa abandoneze si nu ne dorim asta.

De asemenea, este foarte important sa avem o imagine care ar trebui sa ne ajute in alcatuirea tuturor pieselor. Iar cutiile de puzzle de la Ravensburger au cate un mini poster cu imaginile respective, lucru care mi-a placut.

Un alt aspect care mi-a atras atentia a fost faptul ca cele doua seturi din aceeasi cutie se pot diferentia usor datorita pieselor care au colorate cate un semn distinctiv pe spatele lor. Pana si cutiile in care depozitam piesele sunt de calitate, iar pe ele gasim toate informatiile despre ceea ce se afla in interior si care ne ajuta sa facem cea mai buna alegere.

In concluzie puzzle-urile de la Ravensburger pot fi o idee buna de cadou pentru cei mici sau de ce nu, un motiv pentru care sa petreceti momente frumoase cu cei mici.

Copii vostri se joaca cu puzzle-urile?

22 de comentarii la „De ce sa alegi puzzle-urile de la Ravensburger

  1. Cand eram eu copil existau cateva, putine, astfel de puzzle-uri in magazine. As cumpara si eu, daca as mai fi copil din bogatia de jocuri de azi.

  2. Ce varsta are fetita ta? Noi abia acum incepem… cu rabdarica stam cam prost dar o sa ii cumpar si eu cateva puzzle-uri cu piese mai mari! Am avut cu animalute si masinute dar pentru varsta lui! Arata tare bine acestea!💕

  3. Si fetita mea s-a delectat zilele astea cu cate un puzzle si i-a placut enorm de mult! Cristinuta mea si-a ales ceva cu rapunzel si cu printese

  4. Sunt jocuri care ajuta in dezvoltarea copilului. Calitatea, culorile atrăgătoare sunt si ele importante. Tocmai de aceea, sunt indicate puzzle-urile de la revensburger

  5. Și băiețelul meu are foarte multe puzzeluri…le facem împreună…cele cu povesti sunt preferatele lui…sa va bucurați de ele

  6. Nepotelul meu este atras de puzzle-uri(si eu) pentru ca sunt jocuri care ajuta in dezvoltarea abilitatilor si indemanarii copilului,sunt de calitate, culorile sunt atrăgătoare sunt s. Tocmai deci aleg aceste puzzle-uri !
    <3

  7. Puzzle-urile sunt si preferatele mele si ale copilului ,fie cumparam fie jucam online . s-au mai rarit momentele de joc cu puzzle pe zi ce trece insa sper sa revina cand si cand la ceea ce ii place mult.

  8. Am un baietel de doar 7 anisori si incerc sa il pregatesc pentru viata si ii ofer toate uneltele necesare dezvoltarii lui. De exemplu, nu il las sa isi piarda timpul cu joculete pe tableta cum am observat la majoritatea parintilor ci ii cumpar jocuri educationale (de pe https://artofplay.ro/ ,poate ajut vreun parinte :D) si astfel timpul lui de joaca este o investitie pentru viitor. Am inceput cu puzzle-uri de la Ravensburger, sunt foarte bune. Multa bafta!

Lasă un răspuns