Cand vine vorba de puzzle-uri Adelina este mereu prezenta si asta pentru ca stie ca urmeaza sa petrecem timp impreuna, ne relaxam si drept bonus la sfarsit avem satisfactia aceea deosebita ca am reusit.

De-a lungul timpului am tot colectionat astfel de jocuri, unele mai simple, altele cu un nivel mai mare de dificultate si mi-am dat seama ca aceasta activitate aduce o multime de beneficii celor mici si nu numai.

Puzzle-urile dincolo de joaca

Pe langa distractia din timpul jocului rezolvarea puzzle-urilor are o multime de avantaje:

  • Coordonarea mana-ochi – copilul va face legatura intre ceea ce vede si ce atinge, iar creierul il va ajuta sa inteleaga informatiile.
  • Dezvolta abilitatile motorii fine si cele grosiere, prin miscarile scurte pentru a alege piesele si prin prinderea acestora in manute pentru a le aseza la locul potrivit.
  • Recunoasterea formelor si construirea imaginii respective antreneaza mintea copiilor si in scurt timp vor deveni mici experti
  • Rabdarea este o virtute pe care imi place sa cred ca o dobandim in timp, iar puzzle-urile contribuie si cumva o rasplateste prin imaginea de final care iti da o stare de victorie.

De ce recomand puzzle-urile Ravensbuger

Atat eu cat si Adelina iubim sa construim puzzle-uri, totusi sunt si cateva lucruri care ne enerveaza si ne strica cheful de joaca. In primul rand calitatea pieselor, ne plac cele cartonate, care nu se indoaie si care se impreuneaza bine intre ele. Si spun asta pentru ca rabdarea celor mici este oricum pusa la incercare de greutatea de a rezolva puzzle-ul si daca mai apar si dificultati in asamblare exista riscul ca piticii sa abandoneze si nu ne dorim asta.

De asemenea, este foarte important sa avem o imagine care ar trebui sa ne ajute in alcatuirea tuturor pieselor. Iar cutiile de puzzle de la Ravensburger au cate un mini poster cu imaginile respective, lucru care mi-a placut.

Un alt aspect care mi-a atras atentia a fost faptul ca cele doua seturi din aceeasi cutie se pot diferentia usor datorita pieselor care au colorate cate un semn distinctiv pe spatele lor. Pana si cutiile in care depozitam piesele sunt de calitate, iar pe ele gasim toate informatiile despre ceea ce se afla in interior si care ne ajuta sa facem cea mai buna alegere.

In concluzie puzzle-urile de la Ravensburger pot fi o idee buna de cadou pentru cei mici sau de ce nu, un motiv pentru care sa petreceti momente frumoase cu cei mici.

Copii vostri se joaca cu puzzle-urile?

Share: