Abecedarul celor foarte mici si Invat sa citesc – Libris

Comenzile pe Libris au devenit un obicei pentru noi, in fiecare luna comand noutati pentru Adelina sau pentru mine.

In ultima comanda mi-am dorit acest set pentru ca cea mica sa invete sa recunoasca literele intr-un mod placut. Abecedarul celor farte mici este destinat copilasilor de 0-4 ani si contine 27 de carticele cu ghicitori amuzante. Fiecare carticica are imprimate pe coperta cate doua litere, una mare de tipar si una mica, iar in interior gasim cate trei obiecte ce incep cu aceasta litera. Obiectele sunt scrise atat in romana cat si in engleza, astfel cea mica va invata mult mai usor.

Eu am inceput cu cate o litera in fiecare zi, mi se pare mult mai simplu si astfel le va recunoaste rapid. Voi cum i-ati invatat pe cei mici literele?

Tot in aceasta comanda am ales si un set de cinci carticele cu povesti pentru copii, din editia invat sa citesc pentru nivelul 0 si una dintre ele nivel 1:

 1. Acul, fusul si suveica
 2. Spiridusii cizmari
 3. Soricelul moftoros
 4. Degetica
 5. Prostia omeneasca

Pachetul este destinat copiilor care invata sa lege literele in cuvinte si cuvintele in propozitii. Cartile de nivelul 0 contin si cateva abtipilduri, iar textul este prezentat in doua variante:

 • Cu majuscule si imagini ajutatoare
 • Cu litere mari si mici de tipar
 • Iar cartea de nivel 1 este pentru a exersa citirea.

Noi suntem mult prea mici pentru citit si asa cum am zis si mai sus abia acum invatam sa recunoastem literele, dar pana atunci ii citesc eu povestile Adelinei.

Iar ea e foarte incantata mai ales cand vede cat de frumos sunt ilustrate aceste cartulii si in fiecare seara cere ma mult decat o poveste.

Cele 5 carti interactive pentru cititori incepatori le gasiti pe Libris la un pret bun, zic eu.

Copii vostri la ce varsta au invatat literele si care varianta a functionat?

19 comentarii la „Abecedarul celor foarte mici si Invat sa citesc – Libris

 1. E bine sa-i familiarizam pe cei mici cu cititul de la o varsta frageda. Mie imi pare rau ca am inceput sa citesc serios abia la 16 ani deoarece ma plictiseau lecturile scolare obligatorii.

 2. Maia la 4 ani citea. Mereu se uita în cărțile mele și întreba care e A B și așa mai departe. Când am văzut că e interesată i-am luat cărți speciale.

 3. Ce frumoase so atrăgătoare sunt! Numai de dragul lor și tot ai fi fi tentată să le răsfoiesc măcar.
  Dar acesta este si scopul, să fie cât mai atrăgătoare pentru cei mici.
  Succes! Va veni și timpul cititului, fiecare cu al său.

 4. Ce faine sunt cartile! Darius e prea mic si deocamdata nu e interesat. Amira a inceput sa citeasca la 5 ani si ceva, numai si numai pentru ca a vrut ea neaparat. Nu am grabit-o eu deloc.

 5. Imi place mult ca la Libris mereu gasesc o varietate mare de carticele. Acestea educative pentru cei mici mi se par asa faine!! 😍😍😊

 6. Îmi imaginez cât de incantata este fetița ta de aceste noi cărticele. Și eu când o sa am copil o să-l învăț sa citească de acasă.

Lasă un răspuns