Invatam sa coasem si sa decupam cu Libris

In ultima comanda la Libris am zis sa mai luam si cateva jocuri pana terminam cartuliile cu povesti si activitati.

Asa ca de data aceasta m-am axat pe o activitate care stimuleaza indemanarea. Pentru ca doamna educatoare mi-a zis ca Adelina are nevoie de mai mult exercitiu in ceea ce priveste taiatul cu foarfeca, i-am luat un set pentru decupaje.

In setul creativ de decupaje a trebuit sa decupeze labirinturi, puzzle-uri, animale, fructe si alte obiecte unele mai simple, altele mai complexe. Toate acestea testeaza si antreneaza indemanarea celor mici, dezvoltand astfel abilitatile motorii fine si abilitatile cognitive.

Cartea are 20 de pagini de activitate din hartie si o foarfeca din plastic care taie neasteptat de bine. Si pe care o folosim de fiecare data pentru ca nu exista riscul sa se loveasca cu ea sau sa taie altceva pentru ca nu merge decat pe hartie subtire. Foarfeca are o forma obisnuita, astfel cei mici se vor obisnui sa o foloseasca corect si pe cea normala cand va fi cazul.

Tot pentru lucrul de mana, am ales un joc in care coasem fara ac. De fapt sunt niste sireturi colorate cu ajutorul carora trebuie sa facem modelele asa cum ni se arata pe cutie sau de ce nu sa improvizam.

Sa coasem frumos este un set creativ care ajuta la formarea capacitatii de concentrare si dezvolta coordonarea, imaginatia copiilor, simturile tactile si coloristice si din ce am observat eu le pune si rabdarea la incercare.

Setul contine 6 planse frumos ilustrate care trebuiesc colorate, iar mai apoi sa adaugi sireturile in spatiile perforate.

Si pentru ca sunt din ce in ce mai putine zile pana vine Mos Craciun, ne-am luat si o carticica cu colinde. Aceasta contine peste 90 de colinde, poezii de iarna, strigaturi si obiceiuri de sarbatori.

Cantand impreuna cu Adelina mi-am reamintit cantecele de pe vremea mea si ma bucur ca acestea inca sunt puse bine pentru a fi invatate si de alte generatii.

Toate cele trei alegeri ale mele pot fi si un cadou frumos pentru cei mici. V-ati gandit sa puneti o carte in ghetute in seara de Mos Nicolae?

8 comentarii la „Invatam sa coasem si sa decupam cu Libris

  1. Imi pare tare rau ca nu m-am orientat si catre o carte de Mos Nicolae. Imi plac alegerile tale si cred ca am sa iau si eu mai multe carti de decupat pentru ca fetita mea este usor neindemanatica la acest capitol

  2. Foarte interesante cărțile, deja am in minte câțiva copilași care se vor bucura să le primească.

  3. Si noi suntem fani Libris!de Moș Nicolae am luat foarte multe carti cu activitati si altele in care sa o ajute sa faca cifre si litere!

Lasă un răspuns