Ai achizitionat un nou telefon? Afla cum poti sa-l protejezi de micutul tau!

In secolul vitezei si al dezvoltarii continue a tehnologiei, copiii sunt din ce in ce mai fascinati de tablete, celulare si tot felul de gadgeturi, datorita culorilor impresionante si a jocurilor care pot provoca dependenta.

Un aspect este cert – pana la varsta de trei ani, un copil nu trebuie sa-si petreaca timpul in fata unui ecran – dar din pacate este o solutie foarte eficienta de a-l face sa stea linistit macar cateva minute, pana cand termini de spalat vasele sau faci putina curatenie prin casa. Informeaza-te in legatura cu felul in care utilizarea unui smartphone influenteaza dezvoltarea normala a micutului tau si aplica masurile necesare.

Asadar, este extrem de important sa ai grija de telefonul tau si sa incerci pe cat se poate sa limitezi accesul copilului la el.

Iata cateva sfaturi practice de protectie a mobilului si noi alternative pentru divertismentul copilului tau:

Alege o husa de protectie si folie de sticla.

Daca odata cu inceperea primaverii ti-ai achizitionat noul model de Huawei, cu siguranta vrei sa te bucuri cat mai mult timp de el, dar ce faci daca si micutul tau vrea sa se joace si iti este frica sa nu-l strice?

Din punctul de vedere al aplicatiilor, poti limita foarte usor accesul, dar totusi telefonul ramane destul de sensibil la socuri si, daca nu vei investi in diverse accesorii de protectie, se poate deteriora in cazul in care, din neatentie, este scapat pe jos de catre copiii concentrati sa butoneze vioi ecranul.

De aceea, producatorii recomanda huse ideale pentru modelele Huawei care vor imbraca telefoanele, protejandu-le astfel marginile. Pentru ecran e indicat sa se aplice o folie de sticla.

Invata-l pe cel mic sa fie fascinant de carti de colorat

Daca vrei sa limitezi accesul copilului tau la smartphone, trebuie sa faci acest lucru treptat, fara a fi radicala, pentru ca, atat timp cat a fost invatat sa se joace pe telefon, nu va intelege de ce nu mai are voie si va plange. Asa ca, stai langa el si colorati impreuna o carte cu povesti. Diversitatea nuantelor si a personajelor animate se vor pastra, iar faptul ca va tine un creion in mana ii va da senzatia de control asupra lucrurilor pe care le face. Va avea astfel posibilitatea sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea, fara sa-si piarda timpul in fata ecranului, care pe termen lung poate afecta vederea si capacitatea de concentrare.

Capteaza atentia printr-un joc Lego

Piesele de Lego reprezinta deja un concept educational prin care un copil isi dezvolta armonios spiritul creativ. Daca va avea in colectia lui de jucarii un astfel de set multicolor, cu siguranta va fi mai putin atras de telefon si, daca te vei implica alaturi de el in construirea unui mic castel sau a unui turn, va veti bucura impreuna de timp de calitate.

Aceste mici sfaturi te vor ajuta sa-ti protejezi atat telefonul mobil, cat si copilul. Este recomandat sa folosesti orice gadget cat mai putin timp in preajma lui, pentru a reduce riscul de a fi atras de el.

sursa foto: unsplash.com

13 comentarii la „Ai achizitionat un nou telefon? Afla cum poti sa-l protejezi de micutul tau!

  1. Consider că husa este un accesoriu necesar, fie că folosește copilul telefonul sau parintele.

  2. Sincer, nu as lasa telefonul pa mana unui copil mic. Mi-a stricat mie telefon de tip vechi un adult, doar dorind sa-l deschida, l-a butonat prea repede si i s-a blocat softul… atunci mi-am luat alt telefon si sunt si astazi suparata pe individul respectiv si mai ales pe maica-sa care insista ca fiu-su stie sa mi-l repare. Avea o hiba mai veche, dar era functional. Insa o husa si o folie de protectie as pune oricum.

  3. Ai dreptate, sfaturile tale sunt foarte binevenite,
    Și noi am încercat să limităm timpul petrecu pe telefon sau orice gadget, deși e destul de greu.
    În altă ordine de idei, nu mi -aș mai lăsa telefonul fără husă și folie de protecție pentru nimic în lume.

  4. Cei mici sunt tare curiosi si neatenti uneori. Tare faine ideile tale. Sigur ii vor ajuta pe mamici si pe tatici!

  5. Foarte bune sfaturile tale. Chiar daca nu ii lasam cu telefonul, tot poate scapa in mana lor. Husa si folia este obligatorie.

  6. Din nefericire am facut dauna totala cu tot cu folie … asta ca sa-ti dai seama ce buseala i-am tras.
    Oricum ar fi, m-a ferit de foarte multe ori folia, dar si husa si nici nu iau telefonul la purtat pana cand nu-l protejez

  7. Trebuie sa recunosc ca eu am patit-o! Avea cea mica un telefon nou si pana ne-am mobilizat noi sa-i luam o husa noua, zdrang l-a crapat la un colt.

Lasă un răspuns