Cum imi tin copilul ocupat in perioada de carantina

Dupa cum bine stiti stam in auto izolare de vreo trei saptamani, Adelina cel putin are mai bine de 21 de zile de cand nu a mai iesit din curte. Eu am fost nevoita sa ies la farmacie si magazin, in rest casa si curte.

Chiar daca temperaturile au inceput sa creasca, saptamana trecuta a fost destul de frig in zona noastra si ne-am petrecut majoritatea timpului in casa facand tot felul de activitati.

Si cei de la Libris au contribuit cumva la starea noastra de bine, mai exact ne-am umplut timpul cu tot felul de activitati puzzle, citit, cantat, dansat etc.

Rutina pentru fetite de la Montessori are grija sa ii aminteasca Adelinei ce trebuie sa faca intr-o zi normala chiar daca nu merge la gradi. Setul este format din mini planse cu imagini din timpul zilei, incepand cu desteptarea de dimineata pana la povestea de seara.

Cardurile sunt pe categorii si sunt usor de inteles de cei mici. Ma bucur ca am gasit acest produs pentru ca nu reuseam sa o fac pe cea mica sa inteleaga ca trebuie sa urmam o rutina in fiecare zi ca sa ne incepem ziua frumos. Nu pot sa zic ca se trezeste singura si se duce dimineata la baie, dar incet-incet se obisnuieste, asta daca facem impreuna tot, absolut tot. Mai avem si alte carduri de la Montessori de la care invatam o gramada de lucruri interesante si cu care ne jucam cu drag.

Tot pe timpul izolarii am facut toate puzzleurile din casa, inclusiv pe cel nou cu Degetica de la Libris. Acesta contine 120 de piese care sunt usor de asamblat. Imi place ca am gasit si povestea pe spatele cutiei, asa cei mici vor intelege exact despre ce este vorba.

Nu puteam sa nu luam si cateva fise de activitati, cele cu printesa Sofia sunt in mare parte rezolvate. Inca lucrez cu cea mica la litere, de fapt de acum o sa tot lucram pentru ca am observat cum nu mai repeta numerele si literele mai uita din ele. Asa ca incerc sa o antrenez mereu ca sa poata sa treaca anul fara probleme.

Oricum anul acesta a mers foarte putin la gradi pentru ca tot a fost bolnavioara si mai mult m-am ocupat eu de ea. Sper totusi sa ne revenim si atunci cand incepe gradinita sa recupereze macar cat de cat.

Asadar cam acestea sunt activitatile noastre in perioada aceasta, pe langa curatenie, mancare si celelalte treburi pe langa casa. Voi cum ii tineti ocupati pe cei mici in perioada aceasta?

5 comentarii la „Cum imi tin copilul ocupat in perioada de carantina

  1. Eu pe cel mic il las mult sa se joace. Ii iau si caiete speciale, dar nu insist mult pe ele, ci mai mult pe jocuri fel de fel.

  2. Pentru cei mici e greu si mai ales pentru cei care stau la bloc, la mine e noroc ca avem teme si de citit dar tot mai petrece timpul pe consola si telefon

Lasă un răspuns