In izolare ne jucam si exersam literele

Avem mai bine de o luna jumatate de cand stam in izolare si in tot acest timp am cam consumat toate ideile de joc si de activitati. Si pentru ca scolile si gradinitele nu se vor deschide prea curand, am zis ca este momentul pentru o noua comanda pe Libris.

De data aceasta i-am luat un joc si un caiet Adelinei pentru a ne mai umple timpul si pentru a repeta literele.

Colectia de jocuri pentru copii are 35 de posibilitati de joc, iar plansele au imprimate personaje din basmele clasice. Am tot vazut acest tip de joc si atat eu cat si cea mica am fost curioase de cum se joaca. Jocul contine 3 table cu 6 fete de joc, ilustrate cu personaje din basme, 16 pioni, 1 zar, 16 piese rotunde cu stea si 8 piese patrate rosii.

Fiecare plansa are o denumire in functie de povestea ilustrata.

 • Aventuri cu Guliver
 • Cararea pierduta cu Hansel si Gretel (preferatul nostru)
 • Labirintul cu Scufita Rosie
 • Oh, pardon! Cu Motanul Incaltat
 • Cercuri magice cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici
 • Peripetii cu Pinochio.

In plus avem si un manual de instructiuni sau mai bine zis de reguli pentru a juca aceste jocuri. Din ce am observat cel care arunca cu zarul numarul 1 sau 6 intra in joc si apoi pasii cu pioni se fac in functie de numarul de pe zar. Fiecare plansa mai are si alte reguli si mai multe posibilitati de joc. Este nevoie de cel putin doua persoane pentru a putea juca si de cel mult patru.

Jocul este interesant si pune rabdarea copiilor la incercare, plus ca cei mici trebuie sa stie sa se bucure de un castig, dar si sa rectioneze bine la infrangere, noi inca mai lucram la partea asta. La cele mai multe jocuri nu poti sa iti faci strategii, totul depinde de numarul zarului.

Eu zic ca v-am lamurit cu acest joc asa ca haideti sa va spun cate ceva si despre caietul cu litere. De fapt, Cartea primului meu alfabet este scrisa atat in limba romana cat si in engleza. Cuvintele care incep cu litera respectiva sunt in engleza, dar au si traducere. Copii pot exersa scrierea fiecarei litere, prima data pe liniile punctate si apoi fara. In stanga regasim imagini cu obiecte potrivite fiecarei litere dar si pasii cum ar trebui scrise corect. Avem si varianta cu numere pe care Adelina a completat-o intr-o zi, dar alfabetul fiind mai complex facem cate trei, patru litere pe zi ca sa le retina mai usor.

Cam acestea au fost ultimele noastre produse de la Libris, voi comandati de la ei?

14 comentarii la „In izolare ne jucam si exersam literele

 1. Da, chiar zilele trecute am plasat o comandă la ei, mi-am luat 2 cărți pentru mine, 2 cărți pentru ștrumful meu și un joc Păcălici care îmi amintește de copilărie.

 2. Ultima dată mi-am comandat două cărți pentru mine. Dar de obicei iau și pentru copii.

 3. Chiar ieri am dat o comanda la libris, abia astept sa-mi ajunga comanda, mi-am cumparat cateva carti bestseller.

 4. Ce interesant! Am cam uitat de ele de când cu izolarea și nu a mai venit piticul în vizită. 🙂
  Abia aștept să ne putem întâlni și să ne reluăm activitățile.

 5. In ultima perioada si eu am comandat tot mai multe jocuri si caiete de activitati pentru cei mici. Jocul ala cu planse o sa il iau si eu.

Lasă un răspuns