Activitati, ghicitori si povesti de la Libris

Luna trecuta am ales de la Libris trei carti, de fapt o carte si doua caiete cu activitati. Doar ca fiind vremea atat de frumoasa nu ne-am indurat sa stam in casa sa lucram. Asa ca abia zilele acestea am inceput sa luam rand pe rand activitatile.

Mai intai vreau sa va povestesc despre cartea Facerea lumii in care am regasit explicatii pe intelesul copiilor despre cum a facut Dumnezeu lumea.

Este descrisa fiecare zi destul de amplu si spun asta pentru ca si pentru mine ca adult au fost informatii pe care nu le stiam. Cartea contine si imagini explicative, astfel ca cei mici vor intelege mult mai usor cum a fost construita lumea.

La sfarsitul cartii ne-am dat seama ca toate vietatile, plantele, soarele si luna nu ar fi existat daca Dumnezeu nu le-ar fi facut in cele sase zile, pentru ca cea de-a saptea este pentru odihna.

Tot in ultimul colet de la Libris va spuneam ca am primit si doua caiete cu activitati. Arte vizuale si abilitati practice este un caiet cu activitati ce se bazeaza pe decupare si lipire si chiar daca este destinat pentru copii din clasa pregatitoare, clasa intai sau a doua, cu putin ajutor se descurca si Adelina. Pe fiecare pagina regasim tehnica de lucru si o lista cu materialele de care avem nevoie, unele dintre proiecte au si un model finalizat pentru a usura munca celor mici.

Cel de al doilea caiet de activitati practice chiar daca vine sub aceeasi denumire este putin diferit. Adica pe langa decupare si lipire mai are si cerinte pentru colorare, dar si alte activitati care solicita gandirea si imaginatia.

Era sa uit de cartile de joc cu ghicitori, acestea sunt recomandate copiilor de 3 anisori si nu mi-am dat seama de acest lucru pana cand am vazut ca Adelina le ghicise pe toate. Ghicitorile sunt pe un card iar imaginile pe alt card, astfel ca cei mici le pot asocia, ghicitoare si raspuns.

Atat eu cat si Adelina am fost incantate de ce am ales si deja ne gandim la o noua comanda. Voi ce activitati mai faceti cu cei mici?

17 comentarii la „Activitati, ghicitori si povesti de la Libris

 1. Ce dragute sunt! Si eu am cumparat de la ei pentru finuta mea care trece in clasa 1 un abecedar si caiete de lucru de la ei. au o gama foarte variata de produse si am fost foarte multumita de calitate

 2. E minunata fetita ta 🙂
  Sa iti traiasca sanatoasa!
  Carticelele sunt numai bune pentru activitati zilnice.

 3. Noi inca nu suntem pregătiți pentru cărți….le rupem….dar este foarte atras de ele…
  Abia aștept să vina etapa in care putem cumpăra cărți…
  Interesant articol!

 4. Ce simpatice sunt! Si noi optam pentru fel de fel de carti de activitati. Ma tenteaza ghicitorile.

 5. Sunt extrem de dragute toate alegerile voastre! Micuta ta este o dulceata! 🙂 Trebuie sa ii mai cumpar si eu cate ceva lui Nicholas! Ghicitorile par suuper!

 6. Si Jasmine a mea iubea carticelele acestea cand era micuta. Libris a ramas si pentru noi prima alegere!

Lasă un răspuns