Nu stii ce sa citesti? Iata 4 motive pentru care sa alegi cartile de parenting!

Cartile de parenting pot parea inutile la prima vedere, insa, daca le acorzi timpul necesar, vei observa toate beneficiile pe care ti le pot oferi. Existe o multitudine de titluri care, cu siguranta, pot veni in intampinarea ta cu informatii folositoare, la care poate nu ai acces. Orice subiect dezbatut in ele te poate ajuta in viata de zi cu zi, punandu-ti la dispozitie perspective interesante, care iti pot da de gandit.

Iata 4 motive pentru care sa alegi cartile de parenting!

  1. Sunt usor de citit

Cartile de parenting sunt accesibile din punct de vedere al scrierii, fiindca isi propun sa fie intelese de catre oricine. De aceea, vei constata ca le poti citi chiar si in momente de relaxare sau deconectare, fara a fi nevoie de o stare speciala pentru o astfel de lectura. Acesta este un aspect important, deoarece, mai ales pentru parinti, poate fi dificila gasirea unei perioade optime pentru asemenea activitati.

  1. Te pot ajuta in mod real

Orice parinte se poate confrunta cu dileme sau obstacole cand vine vorba despre procesul de crestere a copilului. De regula, atunci cand aceste lucruri se intampla, este posibil sa nu mai vezi calea de iesire din anumite situatii.

Este extrem de benefic sa te poti detasa putin de contextul prin care treci, consultand carti de parenting care sa trateze subiecte similare cu experienta ta. Facand acest lucru, vei observa ca vei dobandi capacitatea de a privi altfel lucrurile, odata ce ai citit despre ele.

  1. Analizeaza procese firesti

Exista numeroase situatii prin care poti trece impreuna cu copilul tau. Fie ca acesta are dificultati in a comunica, fie ca are probleme cu furia, nemultumirile sau esecurile, poti pune in aplicare o serie de sfaturi care sa te ajute sa gestionezi astfel de lucruri.

Toate aceste contexte sunt normale si este firesc sa treci prin ele. Experienta altora te poate ajuta sa te raportezi la ele intr-un mod just si sa evaluezi corect problema.

  1. Iti ofera noi puncte de vedere

Dobandirea unei noi perspective poate fi dificila in orice moment – pentru a putea reusi, este bine sa consulti si alte opinii pe marginea subiectelor care te intereseaza. Important este sa pastrezi o atitudine deschisa, pentru a accepta orice fel de sfat sau propunere. Daca vei putea face asta, o sa poti privi totul cu alti ochi si vei putea rezolva mai usor orice situatie conflictuala.

Asadar, cartile de parenting pot fi utile daca pornesti la drum cu o mentalitate deschisa. Bineinteles, apoi, vei putea selecta doar informatiile care te intereseaza, insa, primul pas este sa iei contact cu acestea. Astfel, nu doar ca iti vei imbunatati relatia cu copilul tau, ci vei obtine si o perspectiva mai ampla asupra vietii de parinte, cu toate aspectele ei. Incearca sa citesti cat mai mult, pentru a descoperi lucrurile care te pot ajuta si care pot influenta, in mod pozitiv, modul tau de a te raporta la relatia parinte-copil.

Sursa foto: pixabay.com

10 comentarii la „Nu stii ce sa citesti? Iata 4 motive pentru care sa alegi cartile de parenting!

  1. nu stiu ce sa zic in privinta acestor carti. zic ca mai important e sa facem cum crede fiecare parinte de cuviinta, nu sa ne luam dupa carti. parerile sunt impartite, dar eu stiu ca nu imi voi creste copilul dupa carti

  2. Încă din perioada sarcinii am tot cumparat si citit cărți de parenting, imi doream sa știu cât mai multe, sa fiu pregatita. Apoi m-au interesat cărți despre creștere, dezvoltare, diversificare si multe alte carti care m-au ajutat sa imi înțeleg mai bine copilul. Sunt foarte bune aceste tipuri de carti.

  3. Sunt tare faine cartile de parenting, pentru ca meseria de parinte nu e tocmai usoara, si ai nevoie mereu de un mic ajutor.

  4. Sigur sunt si aceste carti tare interesante si ajutatoare fie ca esti parinte sau nu. E fain sa afli puncte de vedere diferite. Mereu ai de invatat!

Lasă un răspuns