Activitati pentru gradinita de la Libris

In speranta ca din toamna se vor deschide gradinitele si scolile, noi ne pregatim usor-usor pentru grupa pregatitoare. Asa ca am revenit cu o noua comanda pe Libris pentru a ne lua toate cele necesare.

De obicei cand ma hotarasc sa comand pe acest site vreau sa iau mai multe produse astfel incat Adelina sa faca activitati si mai usoare care sa ii aminteasca de ce a lucrat in trecut la gradi dar si unele mai dificile care sa o pregateasca cat de cat pentru o noua etapa. Imi place sa ii citesc si din povestile copilariei mele dar si sa o las pe ea sa se bucure de un caiet frumos colorat care sa o relaxeze.

Pentru inceput o sa va vorbesc despre Caietul meu de initiere in grafica chiar daca este recomandat copilasilor de 3-4 ani, am zis ca nu ar strica sa isi aminteasca un pic din ce a facut pana acum la gradi. Si dupa ce am lucrat impreuna mai bine de jumatate din caiet mi-am dat seama ca am facut bine si spun asta pentru s-a descurcat foarte bine si acum sunt sigura ca este pregatita pentru ceva mai mult.

Caietul contine 50 de jocuri prin care cel mic isi exerseaza orientarea, observatia si memoria vizuala, invata sa traseze linii drepte, cercuri, sageti. Tot ce trebuie sa facem noi ca adulti este sa stam langa ei si sa le explicam ce au de facut si sa ii corectam daca au gresit.

In aceeasi comanda am inclus si 28 de fise refolosibile cu invat sa scriu alfabetul. Avem deja un set pentru invatarea numerelor si chiar mi-am dorit sa avem si pentru litere acelasi format sau macar unul asemanator.

Este usor de folosit avand marker-ul si dupa ce a terminat de scris un rand de litere, fiecare fisa poate fi stearsa cu un material textil si refolosita. Toate cele 28 de fise sunt prinse intr-un colt, astfel incat sa se deschida ca un evantai. Acestea vin la pachet cu o carioca si un penar incolor.

Va spuneam ca imi place sa o las si pe ea sa aleaga atunci cand vine vorba carti si nu numai si bineinteles ca alegerea ei a fost acest caiet cu Fantasticii unicorni. Stiu ca face alegeri bune de obicei si mi se pare corect sa se obisnuiasca sa isi ia singura deciziile asta ca sa invete ce e bine si ce nu.

In ceea ce priveste caietul cu jocuri si exercitii distractive pentru copii ales de Adelina se pare ca nu m-am inselat si chiar s-a nimerit ca acesta sa aiba niste activitati potrivite ei. Mai exact in el regasim cerinte pentru a colora, a numara, a uni, incercui si asa mai departe.

Ultima carte din aceasta comanda este una destinata copilasilor de clasa a doua si chiar daca este putin mai greu de inteles de un copil de nici cinci ani, Adelina s-a aratat interesata. Asa ca va recomand si voua Bucuria povestilor ca sa va amintiti de povestile copilariei.

Cam acestea sunt produsele care ne tin pe noi ocupate in ultima vreme. Pentru urmatoarea comanda as prefera un puzzle, voi ce le mai dati de lucru celor mici?

6 comentarii la „Activitati pentru gradinita de la Libris

  1. Ce activitati frumoase!! Cu siguranta ca un puzzle ar ajuta mult!! E foarte fain. Poate si un joc de secietate pentru copilasi!

Lasă un răspuns