Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte -review

Astazi discutam despre un subiect destul de intalnit in discutiile mamelor ce au copii de doi pana la sapte ani.

Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculteaceasta carte este de fapt un fel de ghid de supravietuire scris de doua mamici Joanna Faber si Julie King care ne dezvaluie secretele comunicarii cu copiii mici. Cei doi experti in parenting ne ofera prin aceasta carte strategii si metode capabile sa duca la un rezultat imediat.

Este important sa stim cum sa ii ascultam, cum sa ii facem sa vorbeasca, sa intelegem ce gandesc, ce simt si ce vor. Primii ani din viata copiilor sunt foarte importanti pentru formarea si dezvoltarea lor, iar acesti pasii din ghid va poate ajuta sa modelati caracterele celor mici astfel incat sa devina puternice si echilibrate.

Chiar de la inceputul cartii aflam ca aceasta este impartita in doua parti. Prima numindu-se Instrumente esentiale si cea de-a doua Instrumentele in actiune.

Fiecare povestire este bazata pe intamplari reale si pentru a fi mai usor de citit si de inteles, sub titlul fiecarui capitol regasim numele Joanna sau Julie pentru a sti despre copii cui se vorbeste in acea sectiune.

Capitolul intai care are ca si subiect „Cand copii nu se simt bine, nu se comporta bine” ne da un exemplu tare bun. Chiar si o mama perfecta poate ajunge la capatul puterilor si Joanna dupa ce l-a atentionat de vreo o suta de ori sa aiba grija sa nu isi impinga sora mai mica spre cuptorul fierbinte si sa nu mai traga cainele de urechi ii spune ca „Te va musca! Si chiar meriti sa te muste” dar ce credeti, copilului nu ii pasa.

Acela este un moment in care va simtiti obositi, stresati din alt motiv. Dar daca starea ta ca si parinte era una mai pozitiva, in loc sa tipi la copil puteai indeparta catelul si sora mai mica din fata pericolelor. Asadar scopul este sa intelegem ca nu putem sa ne comportam bine atunci cand nu ne simtim bine si exact acelasi lucru se intampla si cu piticii nostri.

Aceasta este doar una dintre intamplarile care ne face sa gandim astfel incat sa obtinem ceea ce ne dorim de la copil. Multe astfel de exemple si nu numai gasiti in acest ghid pe care l-am comandat pe Libris.

Ce alte carti imi recomandati pe acest subiect?

9 comentarii la „Cum sa le vorbim copiilor astfel incat sa ne asculte -review

  1. Eu nu am proprii copii, însă sunt mămică vitregă dacă pot spune așa. Până în prezent, ne-am înțeles bine, însă tot mi-ar prinde bine o astfel de carte, pentru viitor.

  2. Cu siguranță o astfel de carte este mega utila. 😊 Și eu aș cumpăra-o probabil pe viitor. 😊

  3. Eu nu am citit foarte multe carti de genul, ci m-am bazat mai mult pe instinct. Sper eu ca am facut o treaba buna.

  4. Cartile de genul acesta sunt foarte eficiente pentru ca ne fac sa intelegm anumite aspecte legate de cei mici.

Lasă un răspuns