Asculta-l pe Findus – review

Va spuneam in articolul anterior ca incerc sa ii spun Adelinei si povesti cat mai usoare astfel incat sa nu fiu nevoita sa ii explic prea multe. Asa ca luna aceasta am ales de pe Libris doua carti pentru copilasi mai mici si pe care daca i le mai citesc de cateva ori le va invata pe de rost.

Asadar, astazi vorbim despre Asculta-l pe Findus. Cine este Findus? Pisoiul unui batranel pe nume Pettson. Acesta il provoaca pe stapanul sau sa topaie pana acasa, raspunsul este ca ar putea doar ca nu are chef, asta pentru ca Pettson cara niste lemne si era clar ca nu putea sa sara cu ele in brate.

A doua provocare venita de la pisoi este aceea de a alerga, batranul Pettson isi da silinta dar tot pe locul doi ramane.

Joaca nu se termina aici si Findus fuge printre picioarele batranului, cerandu-i si lui acelasi lucru, timp in care batranul mai piede cateva lemne. Dupa mai multe jocuri care mai de care mai hazlii si mai imposibil de facut, Findus ii spune mosului ca nu stie sa faca nimic.

Raspunsul lui Pettson este ca mai stie si el cate ceva, de exemplu sa pregateasca un cos pentru picnic, sa care carutul in care se afla pisoiul dar si bunatatile pregatite pentru picnic pana la iaz si mai stie sa vasleasca astfel incat sa ajunga la Insula Mica. Odata ajunsi acolo pisoiul se minuneaza de cate lucruri stie stapanul sau sa faca si mananca impreuna mancarea pregatita pentru picnic.

Cartea vine de la Editura Pandora, are un format de 260× 210×2 mm si un numar de 28 de pagini. Aceasta consider ca este recomandata copiilor de peste doi ani avand foarte putin text si multe imagini colorate si explicative.

La noi este prima care cu aceste personaje, dar din ce am inteles ar mai fi si altele mult mai interesante.

Voi ati citit pana acum povesti cu Findus?

2 comentarii la „Asculta-l pe Findus – review

Lasă un răspuns