Cartea de bucate a lui Pettson si Findus – review

Este deja a doua carte a Adelinei cu cei doi prieteni din Suedia, Pettson si Findus. De data aceasta se pare ca mi-am dat singura de lucru comandand de pe Libris o carte de bucate in care gatesc chiar cele doua personaje principale.

Asadar Cartea de bucate a lui Pettson si Findus a ajuns si la noi dupa ce Adelina a facut cunostinta cu cei doi din cartea Asculta-l pe Findus. Iar luna aceasta cand am intrebat-o ce carti doreste sa comandam mi-a spus ca ar mai vrea ceva cu batranul Pettson si motanul lui.

Zis si facut, prima carte cu ei pe care am vazut-o am ales-o si iata ca nu stiu cat de bine am facut, pentru ca eu sunt intr-o perioada in care nu prea pot sa stau prin bucatarie si nu prea aveam cum sa incercam retetele celor doi. Dar vom gasi timp si pentru asta poate dupa ce nasc.

Lasand probleme mele deoparte, cartea are ca si autor pe Sven Nordqvist, nascut in Suedia acesta viseaza sa devina scriitor si ilustrator de carti pentru copii. Dar s-a lovit de mai multe refuzuri si s-a apucat de studiat arhitectura. Dupa care in anul 1983 a revenit la ceea ce isi dorea cu adevarat si castigand premiul intai intr-o competitie a autorilor si ilustratorilor de carti pentru copii si-a dedicat intreaga cariera in acest domeniu.

Revenind la carte, aceasta are cuprinsul structurat in patru, mai exact acestia s-au gandit la cateva retete pentru fiecare anotimp.

Si asta pentru ca Findus este un mare pofticios si pentru ca stapanul lui nu are incotro, trebuie sa ii satisfaca toate placerile culinare. Asa se face ca cei doi aduna in aceasta carte de bucate toate retetele mancarurilor pe care le pregatesc impreuna de-a lungul anului.

La inceputul retetelor explicate pe intelesul tuturor regasim si mici povestioare despre ce mai fac cei doi prin gospodaria lor cu de toate.

Retetele sunt chiar interesante si atunci cand voi avea ocazia cu siguranta o sa incercam si noi sa facem cateva dintre ele.

Voi ii cunoasteti pe Pettson si Findus?

Un comentariu la „Cartea de bucate a lui Pettson si Findus – review

Lasă un răspuns