Noi activitati Montessori de la Libris

Activitatile de la Montessori nu sunt niciodata prea multe pentru noi. Asa ca in ultima comanda pe Libris am ales Atelier de jocuri si activitati. Un caiet in care Adelina va descoperi primele notiuni ale matematicii.

Am inceput deja sa lucram pe el si Adelinei chiar ii place. Pentru ca sunt 50 de activitati cu materiale de lucru reutilizabile, cum ar fi:

  • Siruri de margele
  • Bare numerice
  • Jetoane.

Caietul este impartit in doua, in prima parte regasim activitati ce se bazeaza pe structurarea gandirii. Iar cea de-a doua parte are activitati de numarat si calculat.

Am inceput deja sa lucram inceputul caietului si m-am bucurat sa vad ca Adelina se descurca binisor la capitolul gandire. Si structura exercitiilor este una usor de inteles dar si de pus in practica. Tocmai din acest motiv aleg de cele mai multe ori caietele Montessori.

Unde mai pui ca Adelina prefera sa lucreze de pe acest caiet in locul celor de la gradi. Si asta pentru ca cerintele nu sunt deloc plictisitoare si la fiecare cerinta gasim cate ceva nou de lucrat.

Tot de la ei am si Cardurile cu cele 5 simturi care sunt destinate copiilor incepand cu varsta de doi ani. Chiar daca Adelina are deja cinci, m-am gandit sa ii reamintesc aceste notiune cu ajutorul acestor carduri. Si chiar daca s-a mai incurcat pe ici pe colo, facand impreuna clasificarea lor am reusit sa o lamuresc.

Si bine am facut pentru ca prima lectie de la gradinita online a avut ca subiect chiar „cele cinci simturi”. Si m-am bucurat tare mult sa vad ca i-a prins bine si ea era deja pregatita.

Cartonasele acestea nu sunt singurele de la Montessori, avem inca vreo cinci seturi acasa care ne-au ajutat ori de cate ori am avut nevoie. Ele vin de la Editura Gama si ne place tare mult cum sunt structurate. Lucram cu ele de fiecare data cu mare drag, iar pe Adelina chiar o atrag si cu siguranta o sa mai luam si alte colectii.

Voi aveti carti de la Montessori? Cum vi se par?

18 comentarii la „Noi activitati Montessori de la Libris

  1. Am avut o perioada când cumpărăm tot ce prindeam de la Montessori. Toate cărticelele, fie ele de activități sau nu. Piticul meu era înnebunit după ele! Acum e mare dar vom întra la runda a doua : bebe 2

  2. Ce dragut arata! Si eu folosesc atfel de produse de pe Libris. Sunt foarte calitative, am o finuta care a trecut in clasa intai si pentru ea le cumpar. Este si ea incantata de produse.

  3. Sunt tare faine aceste joculete Montessori pentru cei mici! E important sa le oferim activitati educative de acest tip.

Lasă un răspuns