Cele mai eficiente metode de foraje de epuisment

Pentru a facilita anumite operațiuni în construcții, de multe ori este nevoie de foraje de epuisment. Potrivit specialiștilor, aceste operațiuni sunt de mai multe feluri, iar firma care le execută decide care este cel mai eficient, în funcție de context.

Este metoda cel mai des folosită pentru a se îndepărta apa din subteran, în special când suprafața este una destul de mare. În cadrul acesteia, se stabilește bine numărui de puțuri de epuisment care urmează să fie efectuate, modul în care se va face săparea acestora, dar și procedurile de tubare, pompare și echipare care vor avea loc.
Avem de a face cu o operațiune complex, dar rezultatul final va fi unul pe măsura așteptărilor.

Pentru un necunoscător în domeniu, denumirea este una destul de bizară, deoarece nu poți să o asociezi cu nimic. Folosirea acesteia este indicată atunci când nu avem de a face cu o suprafață mare care urmează să fie drenată. Potrivit specialiștilor, această metodă este una foarte practică și, mai ales, simplu de efectuat, și are la bază filtrele acciculare.

Cele două metode de foraj de epuisment prezentate anterior sunt frecvent folosite de firmele de specialitate din România atunci când se are în vedere eliminarea apelor din subteran. Poate părea o operațiune care nu este neapărat necesară, dar adevărul este că nu poți construi ceva care să reziste ani buni fără să apelezi la un foraj de epuisment. În funcție de situația din teren, firma este cea care decide tipul de foraj aplicat.
Pentru că avem de a face cu o operațiune care trebuie realizată cu simț de răspundere, recomandarea noastră este să apelezi doar la firme cu o bună experiență în domeniu. În caz contrat, riști să ai parte de multe surprize neplăcute, care te vor face să regreți decizia luată în grabă.

Lasă un răspuns