Pielea bebelusilor este extrem de sensibila la contactul cu diverse substante sau materiale – de aceea, este important sa cunosti cateva tehnici de baza, cu ajutorul carora te poti asigura ca cel mic nu va avea reactii alergice cutanate. Atat hainele, cat si produsele folosite in ingrijirea prichindelului, au un efect considerabil asupra lui si, prin urmare, trebuie sa iei in considerare o serie de factori utili, care sa te sprijine in permanenta!

In acest articol, vei afla 3 modalitati pe care le poti pune în practica in fiecare zi, cu scopul de a proteja pielea bebelusului tau!

  1. Produsele de ingrijire

Produsele de ingrijire intra foarte des in contact cu pielea celui mic – asadar, acestea trebuie sa fie baby-friendly si, mai ales, sa fie create din substante si compusi organici, care sa nu dauneze. Cerceteaza gama de articole existente si orienteaza-te catre cosmetice bio pentru bebelusi, deoarece acestea reprezinta cea mai buna solutie atunci cand vine vorba despre baita si toaleta copilului. Sunt multe categorii catre care iti poți indrepta atentia – sampoane, geluri de dus, tratamente diverse, sapunuri, betisoare pentru urechi, si multe altele. Selecteaza doar produse de top, verificate si avizate, care sunt recunoscute pentru eficienta si calitatea lor.

  1. Curatarea hainelor

Curatarea hainelor este un proces de care trebuie sa tii cont tot timpul. In primul rand, este bine sa stii ca imbracamintea noua trebuie spalata, neaparat, inainte de a fi purtata. Astfel, sunt eliminate impuritatile provenite din mediul in care aceasta a fost depozitata. In general, hainutele nou-nascutilor ar trebui curatate separat de cele ale adultilor, cu scopul de a reduce riscul transmiterii unor infectii sau bacterii. De asemenea, incearca sa nu utilizezi detergent sau balsam parfumat – selecteaza sortimente potrivite pentru bebelusi si alege doar produse sigure si benefice pentru pielea celui mic.

  1. Materialele utilizate

Exista materiale care pot fi impregnate cu o multime de substante nocive. Asadar, este recomandat sa studiezi cu atentie acest factor, pentru a vedea care sunt potentialele pericole. Cel mai bine este sa optezi pentru branduri cunoscute, care tin la calitatea materialelor si, mai ales, sa alegi fibre naturale care nu au fost supuse unor procese chimice daunatoare. Bumbacul, de exemplu, este un material perfect pentru bebelusi, intrucat este non-alergenic si absoarbe umezeala in mod optim. Acesta poate suporta temperaturi ridicate fara a se deteriora si, de aceea, este ideal pentru procedeele de sterilizare, necesare nou-nascutilor. Bumbacul organic se deosebeste de cel conventional atat prin faptul ca este cultivat fara a se folosi pesticide si insecticide, cat si prin faptul ca, in productia hainelor, nu sunt utilizati compusi chimici sau agenti de colorare care sa contină metale grele.

In concluzie, produsele de ingrijire, modalitatile de curatare a hainelor, dar si materialele din care acestea sunt facute, reprezinta factori pe care ii poti imbunatati, doar prin intermediul unor informatii utile si al unor articole de calitate. Documenteaza-te in legatura cu posibilitatile pe care le ai la dispozitie si opteaza pentru cele mai bune solutii. Selecteaza optiuni excelente, pentru tine si, mai ales, pentru bebelusul tau!

Sursa foto: pixabay.com

Share: