Prima mea enciclopedie și carte cu cele mai frumoase povesti de la Libris

Noul membru din familia noastră ne-a ținut cam ocupați de când a venit pe lume și nu am mai reușit sa povestim cu voi ce carti ii mai citesc Adelinei.

Dar iată ca în lupta mea cu timpul mi-am găsit câteva minute sa va povestesc despre Spațiul – prima mea enciclopedie de pe Libris. Este prima enciclopedia a Adelinei de acest gen, mai are una doar ca este mai mare și mult mai detaliata cu mai multe subiecte. Dar în cea de astăzi se vorbește doar despre Cosmos.

Câțiva copilasi meargă la un muzeu de tip planetariu. Toți își pun fel de fel de întrebări și asa afla cum s-a născut universul, ce este sistemul solar, ce este un telescop și asa mai departe.

Cartea are un număr de 28 de pagini, având un format 230 x 210 mm, a fost editata la Editura Niculescu și pe site este recenzata cu cinci stele pe care și le merita din plin. Pentru ca este o carte foarte frumos ilustrata, are informații pe înțelesul tuturor și ii învață o gramada de lucruri noi pe cei mici.

Lasand cosmosul la o parte și revenind pe pământ, Adelina își dorește sa faca o colecție impresionanta de cărți cu povesti asa ca la fiecare comanda adaugam și câte o astfel de carte.

I-am tot spus ca trebuie sa ne îngrijim de cărți ca să le poată folosi și fratiorul ei cand o sa fie mare și vrea sa facă asta lăsându-i cele mai frumoase și interesante carti, asta bineînțeles după ce se plictiseste ea de răsfoit.

Am observat ca tine minte toate detaliile atunci când ii citesc o poveste și am zis sa incerc sa ii citesc si o varianta mai complexa a poveștilor românești.

Carticica despre care va vorbesc adică Cele mai frumoase…povesti conține următoarele povesti:

  • Fata săracului cea isteață
  • Roman Nazdravan
  • Sur-Vultur
  • Fata babei și fata mosneagului
  • Povestea porcului
  • Fata mosului

Cele sase povesti sunt scrise pe 95 de pagini, iar cartea vine intr-un format micut având un format de 210 x 140 mm. Chiar dacă nu este colorata, poveștile frumoase sunt scrise atât de bine încât lasa libera imaginația bogata a celor mici pentru a vedea fiecare întâmplarile asa cum vor ei.
Copilasii voștri ce fel de cărți prefera cele cu povesti sau enciclopediile?

11 comentarii la „Prima mea enciclopedie și carte cu cele mai frumoase povesti de la Libris

  1. Ai mei sunt mici, prefera poveștile, fsr dr câteva zile Adnana ma tot întreabă despre Cosmos, si ma gândesc ca o carte dedicata m-ar ajuta sa formulez răspunsuri pe înțelesul ei

Lasă un răspuns