Despre igiena dentară la copii

Când vine vorba despre igienă trebuie sa fim extrem de atenți noi adulții dar mai ales când vorbim de copilasi.

Încă decand era Adelina micuță am incercat fel de fel de trucuri pentru ca spălatul pe dinți sa fie o placere și nu un chin.

Am început prin a folosi acea periuță degetar din silicon încă decând era bebelușă. Am considerat că cei mici trebuie familiarizați din primele luni de viață cu acest procedeu de curățire. Plus că atunci când dințișorii se pregăteau de erupție masajul îi mai calma din dureri.

Apoi odată cu apariția primilor dințișori am încercat periuțe de dinți cu perii moi. Eu îi eram exemplu, îmi urmarea mișcările și le repeta și ea. Și încet-încet a învățat cum trebuie sa folosească periuța.

Periuțele de dinți de la Tepe sunt perfecte pentru dințișorii de lapte abia ieșiți pentru ca nu agresează gingiile încă inflamate. Mai sunt și alte modele cu limitatoare pentru „începători” tot pe Notino.

Când se apropia momentul pentru spălatul dinților îi explicam că mâncare intră printre dinți și se depune pe ei, astfel încât dacă nu sunt curățați vor apărea cariile care pot deveni dureroase. Am încercat să transform spălatul pe dinți intr-o joacă, chiar și așa au fost și sunt momente in care pur și simplu nu vrea sa își spele dinții și atunci apelăm la diverse jocuri pentru a-i atrage atenția.

Cine ajunge prima la baie sau cine are cei mai frumoși dinți după spălare, pentru că se intampla ca unele mâncăruri sa ii coloreze dințișorii iar după periaj putea observa cu ochiul liber că s-au albit.
Dupa ce a crescut mai mare am apelat la o periuță de dinți electrică. Aceasta se folosește mai ușor și era tare încântată de cum funcționează.

După ce mi-am luat-o eu pe aceasta, am fost nevoită să iau și fetiței pentru că refuza să se mai spele pe dinți, da știu, e o mica șantajistă. i-am comandat tot pe Notino un model drăguț cu personaje din Frozen. E

important să îi placă periuța și sa se simtă confortabil cu ea la fel cum și pasta de dinți e bine sa nu fie mentolată ca să îi usture limba.
Într-un final i-am luat și soțului ca să fie toată lumea împăcată. Periuța electrică oral-b este reîncărcabilă, cam după cinci sau șase utilizări o punem la încărcat în priză cu ajutorul încărcătorului special.

Periuța este una ușoară ca și greutate, are un design drăguț și se manevrează ușor. Capete de schimb găsim tot pe site pentru toate modelele.

După ce și-a făcut o rutină cu spălatul pe dinți, a observat că noi mai folosim și alte produse tot pentru igiena cavității bucale și a devenit curioasă în legătură cu apa de gură dar nu cred că este indicată copiilor așa ca i-am facut cunoștință cu ața dentară.

In concluzie, domnișorica mea a ințeles de ce este atât de important sa avem grijă de dantura noastră, iar atunci când întârziem cu spălatul chiar ea este cea care ne atenționează.

12 comentarii la „Despre igiena dentară la copii

  1. Și la noi a fost o provocare! Abia acum când a început sa aibă probleme a inteles de ce îl băteam la cap atât.
    Este foarte bună aceasta pasta de dinți. Și noi o folosim.

  2. Și la noi e mai dificil cu spălatul pe dinți. Pana nu a început sa aibă probleme nu a vrut sa înțeleagă de ce insistam cu spălatul pe dinți.
    Foarte bună pasta de dinți. Și noi o folosim.

  3. Cand era micuta fetita mea avea o obsesie cu periutele cu desene animate. Cred ca asa reuseam s-o conving sa le si foloseasca!

  4. Si eu i-am luat acea periuta de dinti cu Elsa de pe Notino. Tocmai ce a fost anul asta la stomatolog pentru prima plomba si se pare ca a inteles ca este important sa se spele pe dinti

Lasă un răspuns