Îngrijirea picioarelor

Atunci când vorbim despre îngrijirea mâinilor și a picioarelor prima dată ne gândim la curățarea și tăierea unghiilor, apoi acordăm atenție tălpilor care indiferent de anotimp au nevoie de o îngrijire deosebită .

O să încep prin a scrie că de mică am o problemă cu încarnarea unghiilor, oricât aș încerca să las să crească unghia sa se îndrepte aceasta tot are tendința de a intra în carne. Așadar în ultima mea comandă la Notino printre alte produse pentru îngrijirea picioarelor am inclus și un ulei emolient care mă ajută să îmi fac pedichiura cu ușurință.

De asemenea acest emolient accelerează regenerarea pielii crăpate, conferă picioarelor o senzație de confort și protejează împotriva uscării și formarii calusurilor. Uleiul se aplica pe porțiunile afectate ale picioarelor și apoi se masează ușor.

Îngrijirea tălpilor este necesară pentru a preveni apariția bătăturilor și a pielii crăpate. În cazul în care dispunem de mai mult timp pentru baie, putem folosi un produs care să împiedice apariția a astfel de probleme. Am încercat un exfoliant picioare sub formă de peeling și unul sub formă de mască pentru tălpi. Ambele au avut rezultate bune.

Peeling ul menține elasticitatea pielii, protejează împotriva uscării și a calusurilor, regenerează intens, hidratează în profunzime, accelerează regenerarea pielii crăpate oferind picioarelor o senzație de confort. Produsul se aplica tălpile picioarelor, se masează delicat apoi se clătește bine. Iar masca face cam același lucru, în plus parca este hidratarea care este un pic mai intensă.

Tot pentru îngrijirea tălpilor, mai exact pentru a îndepărta pielea moarta am folosit clasica piatra ponce care îmi face pielea fină, iar pentru completarea acesteia dacă este cazul mai folosesc și pila de călcâie de la Scholl și o crema tot de la ei.

Cam aceasta ar fi rutina mea de îngrijire a picioarelor. Trebuie să recunosc că nu am mereu timp, pentru că cei doi copilași au nevoie de atenție, dar pana acum tălpile mele arată acceptabil.

Voi ce fel de îngrijiri acordați picioarelor și mai ales tălpilor și unghiilor?

6 comentarii la „Îngrijirea picioarelor

  1. Trebuie sa recunosc ca eu am grija mai mult de unghii si ar trebui sa am grija si de talpi. Poate voi tine cont de mentiunile facute si sa acord o importanta mai mare

Lasă un răspuns