Cum să alegi canapeaua ideală dacă ai copii și animale de companie?

Alegerea unei canapele pentru casa ta poate fi o misiune provocatoare atunci când ai în vedere nevoile tuturor membrilor familiei tale. Prezența copiilor și a animalelor de companie, vine la pachet cu dorința de a alege o canapea sigură, durabilă, dar mai ales ușor de întreținut și curățat. Cum poți alege în această situație o piesă de mobilier cu aceste caracteristici, fără a face totuși economie la stil și confort?

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru familia ta în vederea alegerii unei canapele:

  1. Alege un material durabil și ușor de curățat

Este adevărat faptul că mulți oameni preferă canapelele din piele, datorită caracteristicii dovedite a acesteia de a rezista la pete și de a fi curățată cu ușurință în restul timpului. Însă dacă ai o pisică sau un câine jucăuș cărora le place să sară pe canapea, urmele de gheare și murdărie pot strica un finisaj scump din piele naturală. De aceea, ia în considerare o canapea din tweed sau materiale textile, cunoscute pentru țesăturile rezistente la murdărie și umezeală.

  1. Culorile potrivite sunt „inspirate” din context

Chiar dacă este o alegere populară, o canapea albă sau bej nu este cea mai potrivită alegere atunci când ai un copil mic căruia îi place să deseneze pe mobilierul familiei. Totodată, nici blănița prietenului tău patruped nu se poate ascunde prea bine în acest context. Dacă există posibilitatea, alege o canapea a cărei cromatică este similară cu cea a blănii animalului de companie. Totodată, poți alege un model cu o cromatică și un design complex, pentru a estompa vizual potențialele accidente creative ale micuțului tău.

  1. Stabilește limite clare și creează noi spații de joacă

Este indicat să ai un set de reguli clare, pentru a descuraja copiii și animalele de companie să acceseze sau să se joace pe canapele. Dacă ai un câine de talie mică, alegerea unei canapele înalte și îndepărtarea scaunelor care ar putea acționa ca trepte către acel loc râvnit poate fi o mișcare înțeleaptă. Totodată, este bine ca prietenul tău patruped să aibă propriul lui spațiu (un pat sau o saltea) în care să stea confortabili. Pe de altă parte, asigură-te că noua canapea este bine finisată și robustă, pentru a preveni potențialele lovituri, răni sau vânătăi ale copilului tău. 

  1. Utilizează accesoriile în avantajul tău!

Dacă totuși vrei un plus de protecție pentru canapeaua ta, o idee inspirată ar fi să achiziționezi sau să te folosești de diverse accesorii care sunt ușor de curățat și întreținut: huse de pernă, huse de canapea, cearșafuri, pături etc. De asemenea, există multe spray-uri sau soluții de protecție împotriva petelor și lichidelor disponibile în magazine. Indiferent de accesorizarea aleasă, canapelele moderne de la iConfort.ro își vor păstra farmecul și estetica deosebită pentru mult timp. 

O canapea de bună calitate este o necesitate atunci când îți cauți o piesă de mobilier confortabilă și practică pentru casa ta. Acum știi cum să alegi canapeaua ideală de care tu și familia ta să vă bucurați și să petreceți clipe minunate împreună în formulă completă – părinți, copii, bunici și prietenii patrupezi!

Sursă foto: shutterstock.com.

5 comentarii la „Cum să alegi canapeaua ideală dacă ai copii și animale de companie?

  1. Mie imi place tare mult bej si crem, ma bucur inca sa am iepuras
    cu blanita pe masura, care nici nu doreste sa o roada.

    Interesante recomandarile, voi lua in calcul cand voi mai face sopping. 🙂

  2. O canapea trebuie sa indeplineasca mai multe criterii mai ales cand avem animalute si/sau copilasi. ^_^ Eu as alege nuante mai inchise si materiale usor de curatat, spalat, aspirat.

Lasă un răspuns