Caiete de lucru – activitățile mele Montessori

Bună și bine te-am regăsit și luna aceasta pe blog! În februarie am comandat pe Libris doua caiete de lucru Montessori.

Activitățile mele Montessori animale și insecte este un caiet de lucru pentru îmbogățirea vocabularului și descoperirea naturii și a lunii. Sunt activități diverse, de decupat, lipit, de asociat, de construit, ghicitori.

Din caietul Animale și insecte vom învața o mulțime de lucruri noi. De exemplu prima activitate este de a găsi animalele care au coloană vertebrală și o simplă clasificare pe cinci categorii mamifere, păsări, pești, reptile și amfibieni.

Continuăm apoi cu câteva ghicitori. Iar mai apoi aflăm din ce este alcătuit corpul unui mamifer, unei păsări, cum se hrănesc acestea, despre cuiburile lor. Spre sfârșit vom vedea cum arată urmele animalelor, din ce sunt alcătuite insectele și alte astfel de activități, de pictat sau de lipit abțibilduri.

Caietul de geografie este la fel de interesant doar că schimbam domeniul. Chiar dacă caietele sunt recomandate pentru vârsta de patru ani, cele mai multe au nevoie și de ajutorul unui adult sau măcar de supraveghere.

Ca să vă faceți o idee, în acest caiet vom discuta despre continentele lumii, despre animalele care trăiesc pe fiecare continent în parte. Vom afla care sunt formațiunile geografice și vom construi o insulă și un lac. Tot aici vom regăsi și o activitate pentru pământ, apă și aer dar și cum putem realiza o morișcă

Așadar ambele caiete sunt perfecte dacă vrem ca cei mici să învețe lucruri noi într-un mod plăcut și distractiv. Adelina își dorește să facem toate activitățile împreună și cu siguranță vom reveni cu poze după ce vom reuși.

Acest tip de caiet poate fi o idee buna și de cadou dar și pentru a suplimenta ceea ce învață deja la școală sau pentru a verifica cunoștințele deja acumulate. Deja ma gândesc la o nouă comandă pentru copii, ce propuneri aveți?

Tot în aceeași comandă am mai adăugat și Heidi, fetița munților din seria învăț să citesc nivelul 3, cartea are imagini mici în alb și negru și este recomandată copiilor de peste opt ani.

2 comentarii la „Caiete de lucru – activitățile mele Montessori

  1. Bravo, Adelina! Greutatea pe care o pui in cautarea materialelor educationale, de pregatire personala se vede si rezultatele nu se lasa asteptate. Sunt sigur ca ti-ai pregatit si copilul in felul cel mai bun pentru invatare si ca visul lor se va mari cu fiecare noua terminare de carti. Succesul vostru e inepuizabil.

  2. Buna! Am fost foarte incantata sa descopar aceste caiete Montessori pe Libris, mai ales pentru ca imi doresc sa ii invat pe cei mici prin activitati interesante si distractive. Astept cu nerabdare sa testeze caietele si sa aflu cum se descurca cu ele. De asemenea, ma gandesc sa fac o noua comanda pentru alte carti si jocuri educative pentru copii. Voi ce recomandari aveti? Sa ne impartasiti din experienta voastra!

Lasă un răspuns