Animale și insecte+Geografie: Activitățile mele Montessori + Învăț să citesc! Heidi, fetița munților

Bună și bine te-am regăsit și luna aceasta pe blog! În februarie am comandat pe Libris doua caiete de lucru Montessori.

Activitățile mele Montessori animale și insecte este un caiet de lucru pentru îmbogățirea vocabularului și descoperirea naturii și a lumii. Sunt activități diverse, de decupat, lipit, de asociat, de construit, ghicitori. Din caietul Animale și insecte vom învața o mulțime de lucruri noi. De exemplu prima activitate este de a găsi animalele care au coloană vertebrală și o simplă clasificare pe cinci categorii mamifere, păsări, pești, reptile și amfibieni.

Continuăm apoi cu câteva ghicitori. Iar mai apoi aflăm din ce este alcătuit corpul unui mamifer, unei păsări, cum se hrănesc acestea, despre cuiburile lor. Spre sfârșit vom vedea cum arată urmele animalelor, din ce sunt alcătuite insectele și alte astfel de activități, de pictat sau de lipit abțibilduri.

Caietul de geografie este la fel de interesant doar că schimbam domeniul. Chiar dacă caietele sunt recomandate pentru vârsta de patru ani, cele mai multe au nevoie și de ajutorul unui adult sau măcar de supraveghere.

Ca să vă faceți o idee, în acest caiet vom discuta despre continentele lumii, despre animalele care trăiesc pe fiecare continent în parte. Vom afla care sunt formațiunile geografice și vom construi o insulă și un lac.

Tot aici vom regăsi și o activitate pentru pământ, apă și aer dar și cum putem realiza o morișcă Așadar ambele caiete sunt perfecte dacă vrem ca cei mici să învețe lucruri noi într-un mod plăcut și distractiv. Autoarea Eve Hermann a ales cea mai buna prezentare fiind graficiană, scriitoare, fotograf dar și mamă.

Adelina își dorește să facem toate activitățile împreună și cu siguranță vom reveni cu poze după ce vom reuși. Acest tip de caiet poate fi o idee buna și de cadou dar și pentru a suplimenta ceea ce învață deja la școală sau pentru a verifica cunoștințele deja acumulate.

Tot în aceeași comandă am mai adăugat și Heidi, fetița munților din seria învăț să citesc nivelul 3, cartea are imagini mici în alb și negru și este recomandată copiilor de peste opt ani.

Deja ma gândesc la o nouă comandă pentru copii, ce propuneri aveți?

10 comentarii la „Animale și insecte+Geografie: Activitățile mele Montessori + Învăț să citesc! Heidi, fetița munților

  1. Sincer cred ca si fetitei mele i-ar prinde astfel de caiete, ar ajuta-o sa se dezvolte. Multumesc pentru pont.

  2. Dia ar fi tare incantata de aceste caiete, o sa le pun si eu pe lista de favorite, sa le achizitionez cat de curand!

  3. Acest tip de caiete (și cărți Montesori) sunt extrem de educative și utile pentru dezvoltarea copiilor.
    Cred că le voi căuta și le voi cumpăra și eu pentru piticii mei.
    Mulțumesc pentru recomandare!

  4. Ce bucurie sa descopar aceste caiete Montessori pe Libris! Ne dorim tare mult sa incepem activitatile din caietul Animale si insecte, mai ales ca suntem pasionati de natura si ne place sa descoperim lucruri noi. Si caietul de geografie pare la fel de interesant, cu siguranta ni se va parea fascinant sa construim o insula si un lac. Imi place ca autoarea Eve Hermann a ales sa imbine munca ei de graficiana si scriitoare cu dragostea de mama, astfel ne ofera o prezentare plina de creativitate.

Lasă un răspuns