Învăț să citesc! La scăldat și 52 de activități Montessori

Bună! Am revenit cu o nouă comandă pentru copii la Libris, de data aceasta am luat o poveste cunoscută din seria Învăț să citesc și niște activități de la Montessori.

Învăț să citesc! La scăldat nivelul 2 vine într-un format frumos și cu textul original de Ion Creangă. Cartea are și câteva imagini prezentate pe o pagină întreagă, scrisul este destul de citeț având caractere destul de mari, iar povestea este ușor de înțeles, în plus în josul paginii vom găsi explicația cuvintelor noi.

Noi avem mai multe cărți din această colecție și Adelina a început cu pași mici dar siguri să lege cuvinte și propoziții chiar dacă încă nu a învățat la școală toate literele. Cartea este recomandată pentru copii peste șapte ani și are șaisprezece pagini.

După o poveste merg și câteva activități. 52 de activități Montessori au cerințe ușor de pus în practică cum ar fi:

 • Aniversarea în stil Montessori
 • Sacul misterios
 • Dictări mute
 • Mărgele
 • Cutii sonore
 • Axa timpului

Veți petrece clipe minunate stimulând simțurile și capacitățile copilului. Și ca să vă dau exemplu de activitate senzorială o puteți încerca pe cea cu sticlele termice. Umpleți șase sticle identice cu apă, două dintre ele cu apă rece, alte două cu apă caldă și ultimele două cu apă fierbinte. S-ar putea să fiți surprinși ca cel mic să le încurce sau poate nu.

O altă activitate pe care am și pus-o în practică este cea în care facem împreună cu cel mic un calendar pe tot anul sau pe o luna în cazul nostru și astfel copilul va învăța mai ușor în ce zi, luna și an suntem. Adelina așteaptă cu nerăbdare Paștele așa că numără zilele bifându-le pe cele care trec.

Scopul este ca cei mici să învețe lucruri noi dar prin joacă, astfel ii atragem, ei se distrează iar noi ne bucurăm că amestecăm utilul cu plăcutul.

Voi ce cărți de activități sau povești aveți în casă?

15 comentarii la „Învăț să citesc! La scăldat și 52 de activități Montessori

 1. Copii mei adora cititul si imi face o mare placere sa le cumpar carti noi. Recent i-am luat fetitei cele mari o istorioara despre rivalitatea intre fete.

 2. Noi nu avem multe pe parte de Montessori. In schimb la povesti stam bine. Cred ca avem peste 100 carti stranse in 2 ani. Ii plac mult.

 3. Noi am trecut la povesti ceva mai complexe si sper ca in curand sa inceapa singura sa citeasca carticele

 4. Iti felicit initiativa de a pune copilul la incercare atat prin citit cat si prin joaca! Aceste carti sunt o adevarata comoara pentru educatia copiilor si sunt sigura ca prichindelul tau invata lucruri tare interesante pe parcurs. Bravo tie!

 5. Felicitari pentru alegerea ta! Aceasta noua comanda de la Libris va fi o sursa de inspiratie si de bucurie pentru copilul tau. Pe langa cartea de citit, activitatile Montessori sunt o punte de legatura excelenta intre educatia formala si jocurile distractive, intr-un mod creativ. Am fost impresionat de cateva dintre activitatile pe care le-ai descris si sunt sigur ca si ceilalti parinti pot avea de castigat de pe urma experientei tale. Spor la joaca cu copiii tai!

Lasă un răspuns