Protecție solară pentru mămici si copii mici

Bună! A venit mult așteptata vară iar noi mămicile ne gândim cum să ne protejăm de razele soarelui atât pe noi cât și pe copilașii noștri.

Știm cu toții cât de periculoase sunt razele UVA, atât pentru copii cât și pentru adulți. Așadar trebuie să alegem o cremă cu SPF pe care să o folosim zilnic și de preferat ar fi ca aceasta sa fie aplicată înainte cu câteva minute bune înainte de a ieși în bătaia soarelui.

Pentru cei mici am ales de la La Roche-Posay Anthelios SPF 50 o loțiune care vine într-un recipient cu pulverizator, aceasta o protecție solară de față dar și de corp, de culoare albă și trebuie întinsă în strat subțire pe tot corpul. Copii mici trebuie să fie mult mai protejați pentru că au pielea mult prea sensibilă și oricât de calitativ ar fi SPF nu ar trebui să ne uităm copii în soare. Iar dacă cei mici intră în apă, efectul protecției UV va scade și din acest motiv va fi nevoie de o noua aplicare.

Dacă pentru copii am clarificat lucrurile, pentru adulți eu nu m-am putut decide și am ales două tipuri de cremă. Prima ar fi Heliocare color SPF 50 care are textura și culoarea unui fond de ten. Se întinde destul de ușor, nu are efect de mască dar acoperă discret petele deja existente. Aș spune că este protecția ideală pentru atunci când ieșim de acasă deoarce estompează puțin din imperfecțiunile feței.

Pentru zilele în care nu am evenimente speciale am ales totuși o protecție solară mată cu SPF 30 de la Nivea Sun. Aceasta are o textură ușoară, am putut observa cum matifiază tenul imediat după aplicare, pielea rămâne catifelată, hidratată, nu este lipicioasă sau grasă. Pot spune că am rămas plăcut surprinsă de efectul ei și voi continua să o folosesc în fiecare zi.

Voi ce crema cu SPF folosiți în perioada aceasta?

7 comentarii la „Protecție solară pentru mămici si copii mici

  1. Noi folosim mereu SPF 50, uneori chiar variante pentru copii pentru ca avem pielea deschisa la culoare si sensibila.

  2. Este extrem de important să acordăm o atenție deosebită protecției solare atunci când vine vorba de mămici și copii mici. Pielea lor delicată și sensibilă necesită o protecție adecvată împotriva radiațiilor solare nocive. Articolul abordează acest subiect esențial și oferă informații valoroase despre modul în care putem proteja sănătatea pielii celor mici. Folosirea cremelor de protecție solară, evitarea expunerii directe la soare în intervalul cel mai intens al zilei și utilizarea hainelor și a pălăriilor de protecție sunt doar câteva dintre măsurile recomandate. Să fim responsabili și să ne asigurăm că micuții noștri se bucură de soare în siguranță, pentru a le asigura o dezvoltare sănătoasă și fericită.

  3. In ceea ce ma priveste, nu m-am putut decide asa ca am ales doua creme: Heliocare color SPF 50, cu textura de fond de ten si efect de estompare a imperfectiunilor pielii, pentru situatiile in care iesim din casa, si o crema cu SPF 30 de la Nivea Sun, pentru zilele in care nu avem evenimente speciale. Am fost placut surprinsa de efectul matifiant al celei de-a doua si o voi folosi cu placere. Voi ce crema cu SPF folositi in aceasta perioada? Cum va protejati impotriva razelor soarelui? Va doresc o vara usoara si plina de protectie!

Lasă un răspuns