Beneficii obtinute prin activitati de colorare

Adelina este un copil istet, am vazut asta chiar din primele ei zile de viata. Iar acum la varsta de patru anisori face lucruri care ii plac si care nu prea o incanta, dar de cand tot face activitati am observat un lucru: nu ii place sa coloreze.

Da, asta a fost concluzia mea pana sa imi spuna doamna educatoare ca la gradi cere sa coloreze. Ei bine, mi-am dat imediat seama despre ce este vorba si primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau o noua comanda de carti pe Libris.

Asa ca imediat ce am primit cartile cu activitati ne-am apucat de treaba. Am incercat sa coloram impreuna si astfel nu i se mai parea greoi si plictisitor acest lucru. „Unde-s doi puterea creste” exact asa a fost si in cazul nostru. Nu este o noutate ca Adelina vrea un partener de joaca, doar ca timpul nu imi permite mereu. Totusi coloratul mi se pare o activitate care o ajuta si trebuie sa o exerseze cat mai mult.

Beneficiile coloratului

La fel ca orice alta activitate, coloratul are cateva beneficii care o ajuta:

  • Coordonarea ochi-mana – copilul trebuie sa invete sa fac o echipa buna cu cele doua. Prin colorare invata sa tina corect un creion in mana si sa aleaga culoarea potrivita.
  • Ajuta la dezvoltarea concentratiei – coloratul impune o singura sarcina, iar cei mici se vor concentra asupra unui singur lucru, astfel vor da tot ce e mai bun pentru ca desenul sa arate bine.
  • Dezvolta increderea in sine – faptul ca reusesc sa umple de culoare un desen lipsit de viata ii bucura si acestia capata incredere si stima de sine.
  • Coloratul stimuleaza imaginatia – adultii stiu sigur ce culori pot avea unele obiecte, dar copii pot face combinatii de culori sau isi pot colora propria varianta la care sigur nu va asteptati.
  • Contribuie la imbunatatirea abilitatilor motorii – creioanele colorate sau pensulele sunt obiecte mici pe care micutii nostrii trebuie sa le prinda si sa le tina intr-un fel anume, iar acest lucru le dezvolta motricitatea fina.
  • Tot desenatul, coloratul sau pictatul daca nu se fac in mod fortat, ii pot relaxa pe cei mici fiind o activitate terapeutica care ii linisteste exprimandu-si in mod liber emotiile.

Cartile au fost alese cu ajutorul ei, astfel incat sa o atraga atunci cand vine vorba de colorat. Asa ca Prima mea tableta vine sub forma unei carti de colorat in care regasim imagini ce asteapta colorate. Fiecare pagina reprezinta cate un peisaj si o scurta descriere a imaginii respective.

Chiar daca este destinata copiilor un pic mai marisori cartea Reguli de comportament tinteste doua lucruri. Invatarea regulilor generale de comportament colorand.

Iar cea de-a treia carticica este una tot de colorat dar pe care ragasim si povestea lui Harap-Alb. Mai avem cateva variante ale acestui format si ne plac pentru ca povestile sunt in varianta scurta si nu intervine plictiseala celui ce o asculta.

Si pentru mine mi-am luat o carte doar ca voi reveni cu un review separat dupa ce o termin.

Copii vostri coloreaza sau nu sunt prea incantati de aceasta activitate?

13 comentarii la „Beneficii obtinute prin activitati de colorare

  1. Deocamdată pot vorbi doar despre mine, dar pe mine coloratul mă relaxează chiar foarte mult. Dacă am o perioadă grea, pun puțină muzică de relaxare și mă apuc de colorat. E ca o sesiune de meditație. Mi-a plăcut să colorez încă din copilărie.

  2. Pe mine coloratul mă ajută să mă relaxez. Mi-am cumpărat o carte de colorat pentru adulți și colorez cand vreau sa ma eliberez de energiile negative.

  3. O, da! Coloratul te face … tot ce ai spus!
    Iar pentru copii, este un mare beneficiu.
    Avem și noi (nepoțelul) o tabletă asemeni.
    Mulțumesc pentru sfaturi!

  4. Recent a inceput si Darius sa fie pasionat de colorat. Pana acum nu prea il interesa, dar ii place. Mai ales sa picteze, de fapt.

  5. Are momente fetita mea cand aloca destul de mult coloratului doar ca in ultimul timp prefera sa colorez cu ea. In sensul ca ea isi ia o carticica, eu una si fiecare coloreaza carticica ei. Cred ca este o activitate care o copie de la gradinita unde toti copiii coloreaza si asta ii place cel mai mult

  6. Nu am copil, dar ma pot pronunța cu privire la verișorul meu. Desenează, insa mai are momente când e prea distrat de tableta sau telefon, asa ca De senatul rămâne pe mana surorii lui:))

  7. Si mie miar placea mult sa colaborez tare mult chiar e o activitate super minunat baietelu meu își fc de lucru zi de zi desenam decupam scriem litere învățăm alfabetul

Lasă un răspuns